24 Temmuz 2024

HAVA PARASI, AKÇAABAT’TA AYAKTA ALKIŞLANDI

  • PDF

Akçaabat Belediyesi tarafından altıncısı düzenlenen Erol Günaydın Tiyatro Günleri’ne davet edilen Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu ekibi, 5 Mart Cumartesi günü Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yaptığı gösteride yine gönülleri fethetti.

BEKTAŞOĞLU; “FATSA KIVILCIM TİYATROSU’NU HER YIL GÖRMEK İSTERİZ”

Trabzon ve Giresun’dan sekiz ekibin katıldığı tiyatro günlerine dokuzuncu ekip olarak Ordu’dan sadece Hava Parası’nın katılması dikkat çekerken, gösteri sonrasında Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu’nun; “Bundan böyle her yıl yaptığımız Tiyatro Günleri’nde Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu’nu aramızda görmek isteriz.” dediği bildirildi. Yaklaşık 300 koltuklu salonun tamamen dolu olduğu gözlenirken, seyircinin hemen her sahnede alkış ve kahkaha sesleriyle tepkisini ortaya koyduğu görüldü.

FATSA-AKÇAABAT ARASINDA SEVGİ VE SANAT KÖPRÜSÜ KURDULAR

Gecenin en güzel anlarından biri de, takdim ve selamlama bölümünde salondaki bütün izleyenlerin Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu Oyuncuları’nı ayakta çılgınca alkışlaması oldu. Ekip adına verilen plaketi teslim alan Genel Sanat Yönetmeni İbrahim Çapkın yaptığı konuşmada; Akçaabat halkı ve belediyesi tarafından çok iyi karşılandıklarını ve ağırlandıklarını söyledi. İbrahim Çapkın; “Bizi sizlerle buluşturan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu’nun şahsında Akçaabat Belediyesi’ne ve size çok teşekkür ediyorum. Bu gösteriyle birlikte Fatsa-Akçaabat arasında sevgi ve sanat köprüsü kurduğumuza inanıyorum.” dedi.

SALONU ALKIŞ VE TEZAHÜRATLARLA İNLETTİLER

Öte yandan bütün oyunculara Akçaabat Belediyesi tarafından hazırlanan “Erol Günaydın Tiyatro Günleri’ne Katılım Belgesi” takdim edildi. Oyun sonrası, sahneyi doldurarak ekibin etrafını saran seyirciler, oyuncularla sohbet ederek fotoğraf çektirdiler. Gecede ayrıca oyunun bir sahnesinde yer alan Kayseri-Trabzon maçının anlatımı sırasında bütün salon alkış ve tezahüratlarla inledi.

YEMEKTE NELER KONUŞULDU?

Hava Parası ekibi, daha sonra dekor ve kostümlerin toparlanmasının ardından Turhan Bektaşoğlu ve ekibiyle birlikte yemekte bir araya geldi. Yemek sırasında doyumsuz ve samimi sohbetler yapıldı. Tiyatronun yanı sıra Akçaabat’ta yapılan sosyal ve kültürel faaliyetler, buna karşılık Fatsa’da neler yapıldığı ya da yapılmakta olduğu sohbet konularından sadece bir kaçıydı. Oyun sonrası Akçaabat’ta kalan oyuncular, geceyi bir otelde konaklayarak geçirdi. Ertesi günü Trabzon’da kısa bir gezinti yapan ekip daha sonra Fatsa’ya döndü.

TRT TRABZON RADYOSU’NDA FATSA VE SANAT KONUŞULDU

Oyunun sergilendiği 5 Mart Cumartesi günü tiyatronun kurucusu Zekeriya Eruzun, TRT Trabzon Radyosu’na davet edildi. 11.45’te canlı yayına alınan Eruzun, program yapımcısı ve sunucusu Yiğit Yavuz’un sorularını yanıtladı. Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu’nun kuruluş tarihi, Ordu’nun ilk özel tiyatrosu olup olmadığı, bu güne kadar kaç oyunun sergilendiği, Hava Parası oyununda hangi oyuncuların öne çıktığı soruları dikkat çekerken, Yiğit Yavuz’un Fatsa’nın coğrafi güzellikleri ve insanının sıcakkanlılığıyla ilgili olumlu düşünceler belirtmesi, programın bir başka ayrıntısını oluşturdu.   

AKÇAABAT TURNESİ, FATSA KAMUOYUNDA BÜYÜK YANKI BULDU

Akçaabat’ta yapılan söz konusu gösteri, Fatsa da büyük yankı buldu. Fatsa’ya döndükten sonra Akçaabat turnesinin nasıl geçtiğini merak eden bazı vatandaşlar, özellikle sosyal medya hesapları üzerinden Hava Parası oyuncularını yorum, beğeni ve soru yağmuruna tuttular. Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu’nun Akçaabat’ta yaptığı gösteriyle Fatsa’ya büyük bir gurur yaşattığını dile getiren bazı vatandaşlar; “Bu ve benzeri çalışmaların büyük bir yoğunlukla devam etmesini istiyoruz. Olumlu anlamda Fatsa’nın tanıtımına katkı sağlayacak her türlü projeyi destekliyoruz. Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, Akçaabat turnesiyle Fatsa’nın sesi, soluğu ve kültür elçisi olduğunu kanıtlamıştır. O nedenle de her zaman Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu’nun yanındayız.” dediler.  

 ERUZUN; “ONLAR BENİM GÖZÜMDE BİRER KAHRAMANDIR”

 Konuya ilişkin açıklama yapan Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu’nun kurucusu Zekeriya Eruzun, Akçaabat turnesinin kendileri ve Fatsa adına birçok düşünceyi ve hissiyatı beraberinde getirdiğini söyledi. Günahıyla sevabıyla yıllardır verdikleri mücadelenin meyvesini vermeye başladığını ifade eden Eruzun, yapılan fedakârlıkların boşa gitmediğini göstermesi açısından söz konusu olayın kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getirdi. Gayret ve azimlerinin artarak devam edeceğini belirten Eruzun;  “Ekip olarak yaşadığımız duyguların ifade edilmesi ve kelimelere dökülmesi çok zor… Ekipteki oyuncularımızın her birinin ayrı bir hikâyesi var. Onların hangi şartlar altında tiyatro sanatını icra etmeye çalıştıklarını çok iyi biliyorum. Yaşanan tüm zorluklara rağmen şahsım da dâhil, çevresindeki bazı insanlar; ‘Bırakın bu boş işleri!’ dediği halde hiç birinde de zerre kadar bıkkınlık ve zafiyet göremezsiniz. Onlar inatla Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu’nun çatısı altında tiyatro yapmaya devam ediyorlar. Belki şu an hissedilmiyor ya da anlaşılmıyor ama gelecekte Fatsa’nın tarihi ele alındığında, onların nasıl bir destan yazdığını herkes öğrenecek ve görecektir. Kim ne derse desin… Onlar benim gözümde birer kahramandır. Her türlü saygıyı ve takdiri hak ediyorlar. Onları alınlarından öpüyorum.” dedi.

Eruzun ayrıca yaptıkları işleri takdir eden Fatsa halkına ve Akçaabat Belediyesi’nin tüzel kişiliğinde tüm Akçaabatlılara teşekkür ettiğini belirtti.       

İŞTE EFSANE KADRO!

Yaptıkları gösterilerle başarıdan başarıya koşan Hava Parası ekibi şu isimlerden oluşuyor: Şeyda Çakmak, Esra Ç. Karataş, Ercan Karataş, Koray Sünbül, Ogün Özcan, Enes Özkan, Sedanur Çakmak, Damla Çapkın, Recep Ali Ön, Sabri Can Yüksel, Zekeriya Eruzun ve İbrahim Çapkın (Gen. San. Yön.) 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde