24 Temmuz 2024

BAŞKAN ENVER YILMAZ SANAYİ ESNAFI’NI DİNLEDİ

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Fatsa Özel Sanayi Sitesinde hem esnaf ziyaretinde bulundu hem de Özel Sanayi Sitesi ile ilgili önümüzdeki günlerde yapılacak planlama ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar, Belediye Meclis üyeleri ve partililer de eşlik ettiler.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz Özel Sanayi Sitesi’nde beraberindeki ekip ile ilk olarak kahvaltı yaptı ve sonra tek tek tüm iş yerlerini gezerek esnaflarla selamlaştı ve dertlerini dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından kooperatif binasında Özel Sanayi Sitesi’nin sorunları ile ilgili bir toplantı gerçekleşti.

“ALTERNATİF İŞ YERLERİ OLMADIĞI İÇİN KİRALAR AŞIRI YÜKSELDİ”
 Buradaki toplantıda ilk konuşmayı yapan Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar, “Sizi buraya esnafımızın sorunu ile ilgili davet ettik. Görüldüğü üzere sanayimizde bir tane bile boş dükkan yok, bir dükkanda iki kardeş üç kardeş, çıraklı kalfalı birlikte çalışıyorlar. İşyeri açmak isteseler açamıyorlar. İş yeri olmadığından dolayı 5 bin lira olan dükkan kiraları şu anda 12 bin liraya yükseldi. Biz buraya 30 dükkan yaparak bir rahatlatmış olduk ama yine yetmiyor. Şimdi bize 50-60 dükkan yapacak kadar Milli Emlak'tan bize bir yer göstermesini istiyoruz.” dedi.


“ŞEHİR İÇERİSİNDEKİ ESNAFLARI SANAYİYE TAŞIMAMIZ GEREKİYOR”
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada, “Hem Özel Sanayi Sitemizde hem de Büyük Sanayi Sitemizde çalışanlara işyeri yetmediği hem de talep ettikleri dükkan bulamamaları aşikar bir gerçek. O yüzden buradaki arkadaşların talepleri çok doğru bir talep mutlaka yeni blokların yapılması gerekiyor. Biz hem Özel Sanayi Sitesi'nde hem Büyük Sanayi Sitemize ilave bloklar yaptık daha inşaatı devam ederken doldu. Bizim amacımız şehir içerisindeki esnafları bu yeni blokları taşımamız gerekirken bırakın taşımayı mevcut sanayinin kendi içerisindeki esnaflara yetmedi. Şu anda hem bu Özel Sanayi Sitemizde hem de Büyük Sanayi Sitemizde işyerlerini büyütmek isteyen çok ciddi esnaflar var, bir de sanayiye gelmesi gereken şehir içerisinde çok ciddi sayıda esnaf var.” diye konuştu.  

“GENİŞ BİR SANAYİ ALANI OLUŞTURMA İHTİYACIMIZ VAR”
Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ise, “Biz Özel Sanayi Sitesi ile ilgili Fatsa'ya gelmeden önce de Ordu'da bir toplantı gerçekleştirmiştik, bugün ise alana gelerek bizzat hem inceleme yapmak istedik hem de esnaflarımızı ziyaret etmek istedik. Burayla birlikte Organize Sanayi arasında bulunan imarla ilgili bizim bir tasarrufumuz olacak. Bununla ilgili teknik birimlerin raporunu bekliyoruz. Fatsa gibi Ünye gibi yerlerde dağınık Sanayi yapılaşması hiç uygun değil, sanayinin tek bir merkezden yönetilmesi gerekiyor. Bu hem vatandaşın açısından hem de sanayi açısından daha mantıklı. Bu Sanayi Ordu'daki en canlı sanayi görünümünde. Buradaki Milli Emlak sorununu çözmek için genel sekreterim şuan Ankara'da. Burada daha önceden 30 dükkan ilave yapılmış ama plansız yapılaşma olduğu için iki sene sonra 50 dükkan daha ihtiyaç hasıl olacak. Bunun planlamasını yapması gereken doğal olarak bizleriz. Burada parça parça metre metre büyümek yerine bir alan ilanı, ilanın tescili ile birlikte alt yapısını ve bakanlık desteklerini bizim almamız gerekiyor. Buradaki avantajımız Evet dedikten sonra yerel dinamikler kararını verdikten sonra bizim bakanlıklarla hiçbir sorunumuz kalmıyor. Biz burayla ilgili hazırlık aşamasındayız. Yeni oluşacak olan sanayi Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte yeni çevre yolundan birleşik noktada olacak, orada bir kavşak oluşacak. Burada mevcut Sanayi merkezli Organize Sanayi ile birleşik bir alanda çok geniş bir alan oluşturma ihtiyacımız var. Prensipte de biz bunun kararını verdik. Bunu şu anda hukuki altyapısını oluşturuyoruz. Harita üzerinde baktığımızda alan buna müsait, buraya ilişkin şu anda resmi süreci başlattık. Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a bu konuda biz yetkiyi verdik, revize yapma yetkisi Büyükşehirde olduğu halde dedik ki ilçe belediyesi daha iyi yapar diye bir yetkiyi ilçe belediyemize verdik.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde