24 Temmuz 2024

BU PROJE ÇİFTLER İÇİN

  • PDF

Fatsa Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çiftlere Aile ve Evlilik Okulu eğitimleri verilmeye başlanıldı.

Fatsa Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan Aile ve Evlilik Okulu projesi, Fatsa Halk Eğitim Merkezi, Fatsa İlçe Müftülüğü, Fatsa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Fatsa Barosu ve Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi paydaşlığında sürdürülüyor.

Toplumun temel yapısını oluşturan ailelerimizin aile içi huzuru ve mutluluğunu sağlamak adına rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek toplumsal huzura katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan projede ihtiyaç halinde gerekli uzman desteği de sağlanacak. 

Projede eğitim alacak çiftlere Aile Eğitimi, Temel Sağlık Bilgisi, Çocuk Gelişimi, Vatandaşlık ve Hukuk Bilgisi, Temel Dini Bilgiler alanlarında rehberlik hizmeti verilecek.

Proje kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısına Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Semih Yazıcı’nın yanı sıra, Fatsa İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Görevlisi Fatma Madran, Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi’nden Psikolog Işın Akkuş, Fatsa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Psikolojik Danışman Muhammet Karamustafa, diğer komisyon üyeleri ve basın mensupları katıldı.  

Konuyla ilgili açıklama yapan Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Semih Yazıcı: “Proje kapsamında Aile ve Evlilik Okulu 8 aile ile eğitimlerine başlamış olup, yakın zamanda yeni başvurular ile daha çok aileye ulaşılması hedeflenmektedir” dedi.

“Mutlu Aileler Güçlü Yarınlar Diyerek Yola Çıkmış Bulunmaktayız”

Aile içinde üyeler, özellikle eşler birbirlerinin farklı özelliklerinin farkında olarak, birbirlerini tanıma ve anlama çabası içinde iletişime yön vermeliler diyen Müdür Yazıcı açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Birlikteliği ve bütünlüğü zedeleyen etiketleyen, damgalayan ve suçlayıcı iletişimden kaçınmalılar. İletişim becerisi, eğitimle ve danışmanlıkla gelişir. Evlilik ilişkisinin yönetiminde çiftlere, eğitim ve danışmanlık desteğini sorun ortaya çıkmadan kişisel gelişimlerinin gereği olarak almaları daha huzurlu ve güçlü aile olgusuna ulaşmada etken bir rol oynamaktadır. Son yıllarda ülkemizde bu hususta yaşanılan olumsuz gelişmeler sonucunda birçok aile dağılmış ve bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız büyük bir travma ile karşı karşıya kalmıştır. Gelişen ve değişen dünyada yerini güçlü bir Türkiye olarak almak isteyen ülkemizin geleceğe yönelik hedeflediği vizyonu ortaya koyabilmesi adına bizlerde mutlu aileler güçlü yarınlar diyerek yola çıkmış bulunmaktayız” dedi.

“Tüm çiftlerimizi davet ediyoruz”

Yazıcı: “Bu kapsamda Fatsa Kaymakamımız Mehmet Yapıcı Bey’in önderliğinde kurulan Aile ve Evlilik Okulu’muz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde yer alacak ve hafta içi saat 15:00 ile 19:00 saatleri arası hizmet verecektir. Ailelerimize veya aile kurmaya aday çiftlerimize yönelik eğitimlerimiz bir ay sürecek olup, ailelerin isteği ve ihtiyacına göre uzman danışman desteği sağlanacak yine ailelerin istek ve becerileri doğrultusunda birlikte zaman geçirebilecekleri etkinlik ve faaliyetlere katılımları sağlanacaktır. Tüm çiftlerimizi davet ediyoruz” dedi. YENİHABER

 

 

 

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde