24 Temmuz 2024

“İlçemizi tüm Türkiye’de kıskanılan bir kent haline getirmek için topyekûn bir çalışma içine girmeliyiz”

  • PDF

 “İlçemizi tüm Türkiye’de kıskanılan bir kent haline getirmek için topyekûn bir çalışma içine girmeliyiz”

Bu hafta itibariyle başlatmış olduğumuz ‘Emre Eser İle Haftanın Konuğu’ bölümümüzün ilk konuğu Avukat Ahmet Karamustafa oldu.

Fatsa CHP İlçe Sekreteri Av. Ahmet KARAMUSTAFA, Fatsa’nın yerel yönetimleriyle ilgili sorduğumuz soruları cevaplandırdı.

EMRE ESER: Fatsa’nın yerel yönetiminde 12 yıldır AK Parti iktidarı var. Sizce AK Parti iktidarın bu süre içerisinde Fatsa’ya yapmış olduğu en iyi kazanım nedir?

AHMET KARAMUSTAFA: 12 yıllık AKP yerel yönetim iktidarında vatandaşlarımızı heyecanlandıracak, harekete geçirecek bir kazanımı ben görememekteyim. Aksine kendi dönemlerinden önce mevcut bulunan kazanımlardan da geriye gidiş bulunmaktadır. Şuana kadar yapılmış bulunan bir Kültür Sarayı ve bir de Spor Kompleksi bulunmaktadır. Ancak 12 yıllık süreçte her seçim döneminde vaat edilen projelerin hayata geçirilmeyerek vatandaşın kandırıldığı apaçık ortadadır.

EMRE ESER: Yine bu süre içerisinde Fatsa’nın yerel yöneticilerinin yapmaması gereken ve ana muhalefet olarak eleştirdiğiniz konular nelerdir?

AHMET KARAMUSTAFA: İlçemiz yerel yönetimi 12 yıldır devam eden süreçte plansız ekonomik yapılanma neticesinde ilçemiz belediyesini borç batağına sürüklemiş durumdadır. Fatsa Belediyesi bugün itibari ile ülkemiz nezdinde yapılan araştırmalarda en borçlu on belediye içerisindedir. Şuan itibari ile de belediyemiz yöneticilerinin bu borçların nasıl ödeneceğine ilişkin bir ödeme planlaması açıkladıklarına şahit olmuş değiliz. Belediyemizce halkımızın vergileri sayesinde edinilen belediyeye ait değerli mülklerin bir kısmı satılarak borç ödeme yoluna gidilmiştir. Ancak bu taşınmazların satışından elde edilen gelir, mevcut borcun yanında devede kulak kalmaktadır. Yerel yönetimimizin hedefi kalıcı ekonomik çözümler olmalıdır. Belediyemize sürekli gelir getirecek ekonomik hedefler üzerinde çalışılmalıdır. Günü kurtarmaya yönelik ekonomik hareketlerden kaçınılmalıdır.

Yine belirtmek isterim ki; her ne kadar şuan itibari ile büyükşehrin ve diğer belediyelerin görev ve sorumluluk sahaları kanuni anlamda belli olsa da iş uygulamaya geçtiğinde karmaşa devam etmektedir. Belediyemizce, büyükşehir ile gerekli görüşmeler yapılarak tarafların sorumluluk alanları ve sınırları belirlenmeli ve bu konuda vatandaşlarımıza anlayacakları şekilde bilgi verilmelidir. Aksi takdirde şu an mevcut bulunan kaos durumu devam edecektir.

EMRE ESER: Fatsa CHP örgütünün uzun yıllar yerel iktidarın alternatifi olamamasını neye bağlıyorsunuz?

AHMET KARAMUSTAFA: İlçe örgütümüzün, önceki dönemlerde iktidar alternatifi olamamasına ilişkin değerlendirmelerimizi bizler yönetim kurulu olarak partili partisiz vatandaşlarımızla görüşerek çözümlemesini yapmış bulunmaktayız. Geçmişten dersler çıkararak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün itibari ile Cumhuriyet Halk Partisi ilçemizde yerel iktidarın en büyük alternatifi konumundadır.

EMRE ESER: Önümüzdeki süreçte Fatsa Belediyesine ve iktidar yöneticilerine daha yaşanılası bir Fatsa için önerileriniz olacak mı?

AHMET KARAMUSTAFA: Bizlerinde pek tabi ki daha yaşanılası bir Fatsa için Fatsa Belediyesine ve iktidar partisi yöneticilerine önerilerimiz olacaktır. Öncelikle belirtmek isterim ki; ilçemiz doğal güzellikleri ile Karadeniz’in incisi bizlerin ise gözbebeği konumundadır. 12 yıl öncesine gittiğimizde çevre ilçeler tarafından sosyal ve kültürel faaliyetleri ile festivalleri ile kıskanılan bir Fatsa vardı. Ancak gelinen süreçte yersiz gerekçeler ile önce Çınar Festivalimiz devamında ise diğer sosyal ve kültürel faaliyetler sonlandırıldı ve halkımız bu duruma alıştırılarak duyarsız hale getirildi. İlçemizde sosyal ve kültürel faaliyetlerin yeniden başlatılması, futbol haricinde de farklı spor dallarına destek verilmesi gerekmektedir. En basit deyimle Çınar Festivalimiz yeniden programlanarak başlatılabilir. Bununla birlikte ramazan ayına özel olmak üzere iftardan sahura kadar belediyemizce belirlenen bir bölgede şiir dinletileri, konserler, tiyatro gösterileri gibi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek vatandaşlarımızın vakitlerini daha verimli geçirmeleri sağlanabilir.

Yine ilçemizin tarihi zenginliklerinden Cıngırt kalesinin bulunduğu bölgede doğal hayat zarar vermeden yapılacak düzenlemeler ile bölge tarih turizmine açılabilir. Bununla birlikte yine yöremizde şelaleler ve doğal göller mevcuttur. Cıngırt kalesi bölgesinden başlayarak biz gezi yolu oluşturulduğu takdirde doğa ve tarih turizmi birlikte yapılabilecek ve bu durum yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekerek, ekonomimize büyük katkılar sağlayacaktır.

EMRE ESER: Fatsa CHP genç kadrosu ve yeni yönetimiyle seçmeni etkileme adına nasıl bir çalışma sergileyecek? Seçimlere 3 ay kala çalışmaya başlayan bir örgütle mi karşılaşacağız?

AHMET KARAMUSTAFA: Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi şuanda genç ve dinamik bir yapıya sahip. Yönetimde bulunan arkadaşlarımız hepsi aktif çalışma hayatının içerisinde bulunan ve her gün halkla iç içe olan, onların sorunlarını dinleyerek çözüm arayışı içerisinde bulunan kişiler. Yönetime aday olmadan ve seçilmeden önce de aktif olarak bu çalışmaları yapmaktaydık. Üye ve delegelerimizin ilçe seçimimiz döneminde bizlere gösterdiği teveccühün altında da iş bu durum yatmaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki; bizler yerel seçim çalışmalarımıza ilçe yönetimine seçildiğimiz haftanın ertesinde başlamış durumdayız. Partili partisiz tüm hemşerilerimizle, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile birebir diyalog halindeyiz. Salt olarak konuşan değil onların beklentilerini, isteklerini bu şehir için yapılmasını istedikleri faaliyet ve eylemleri dinleyerek sonuç odaklı çalışıyoruz. Küçük büyük mahalle ayrımı yapmadan tüm ilçemiz sakinlerine ulaşıyoruz. Örgütümüz bizlerden önce yönetimde bulunan partililerimizin halk nezdinde olumlu veya olumsuz karşılık bulan çalışma ve eylemlerinden aldığı derslerle çalışmalarına devam etmektedir. Önümüzdeki yerel seçimde ilçe örgütümüz çıkaracağı belediye başkan adayı ve meclis üyesi adayları ile vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olacaktır. Örgüt olarak bu duruma inancımız tamdır.

Yine belirtmek isterim ki; bölge milletvekilimiz Sayın Seyit Torun genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yerel yönetimler hususundaki tecrübesi de göz önüne alınarak yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Sayın genel başkan yardımcımız ilçemize ayrı bir değer ve önem vermektedir. Onun yerel yönetimler konusundaki tecrübeleri de çalışmalarımızda, örgütümüzün yol haritası belirlemesinde büyük yardımcısı olmaktadır.

EMRE ESER: Sizce Fatsa’ya Kent Konseyi kurulmalı mıdır?

AHMET KARAMUSTAFA: İlçemizin mevcut yapısı göz önüne alındığında bir kent konseyinin kurulması gerekliliği ortadadır. Kent konseyinin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir. İş bu amaçlar çerçevesinde ilçemizde bir kent konseyi kurulduğunda ilçemiz daha yaşanılası, daha saygı duyulan, örnek alınan bir konuma yükselecektir.

EMRE ESER: Son olarak şahsınızın değinmek istediği ve Fatsalılara söylemek istediklerinizi alabilir miyiz?

AHMET KARAMUSTAFA: Daha yaşanılası, daha özgür, daha demokratik, kültürel ve sosyal etkinliklere daha önem veren bir Fatsa için tüm hemşerilerimizi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. O veya bu nedenle kırgınlıkların ve küslüklerin olmadığı bir Fatsa için birlikte çabalamalıyız. İlçemizi tüm Türkiye’de kıskanılan bir kent haline getirmek için topyekûn bir çalışma içine girmeliyiz. Bu şehir hepimizin.

 

AHMET KARAMUSTAFA KİMDİR?

1984 Fatsa doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi ilçemizde tamamladıktan sonra üniversite eğitimimi İstanbul’da mukim Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladım. 2010 yılından bu yana ilçemizde avukatlık yapmaktayım. Halen Ordu Barosu Fatsa Temsilciliği, Fatsa Belediyespor Yöneticiliği ve Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Sekreterliği görevlerini sürdürmekteyim.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 17 Şubat 2016 08:14

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde