24 Temmuz 2024

Deneyimle Gazeteci Çetin Oranlı; “Gazeteciler mutlaka ajanda tutmalıdır”

  • PDF

Basın ilan Kurumu Ordu İl Müdürü Çetin Oranlı kitap çıkarıyor.

20 yıllık gazetecilik tecrübesinden sonra Basın İlan Kurum bünyesine geçen Oranlı, “Kitapta basında fiilen çalışan gazeteci arkadaşların, gazeteciliğe ilgi duyan gençlerin ve iletişim fakültesi öğrencilerin faydalanabileceği bir kitap” dedi.

Çetin Oranlı, önümüzdeki günlerde yayımlanacak kitabın, yaşanmış deneyimlerin neticesi olduğunu belirterek, “20 yıllık mesleki tecrübeme dayanarak, bilgi birikimlerimi kitap haline dönüştürmeye karar verdim. Kitap özellikle genç muhabirler ve iletişim öğrencilerinin başucu kaynağı olacağını düşünüyorum.  Kitap basın aşamasına geldi, inşallah hayırlı olur” dedi.

Gazeteciliğe nasıl başladığını, 10 yılı Yazı İşleri Müdürü olarak geçen meslek hayatının öğrencilikten muhabirliğe ve sonrasında da müdürlüğe uzanan sürecinin  kapsadığını belirten Oranlı,  “Kitapta Muhabir, Muhabirlikte Temel Branşlar, Haber, Haberi Algılamak, Haberciliğin Magazinleştirilmesi, Gazeteciliğin Baskı Altına Alındığı Alanlar, Editör, Röportaj, Köşe Yazarlığı bölümleri bulunuyor. Yaşadığım örneklere de kitap da yer verdim. Gazeteci zamanın tanığıdır. Gazeteci mutlaka ajanda tutmalıdır. Bugüne kadar ajandamda tuttuğum notlarımı, mesleki tecrübelerimi bir kitapta topladım. Genç meslektaşlarıma ve iletişim öğrencilerine faydalı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bundan sonra da yazmaya devam edeceğini belirten Oranlı, “Bu kitap çıktıktan sonra yeni kitaplarda yazmaya başlayacağım.” dedi.

Çetin Oranlı, gazetecilik yaptığı dönemde son yurtdışı ziyaretini iç savaşın yaşandığı Libya’ya Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı dönemindeki programda heyette yer alarak yapmıştı. Oranlı, Libya’ya giden Davutoğlu’nun heyetinde gazeteci olarak bulunuyordu. Ordu’ya önce Bakan, sonra da Başbakan olarak geldiği programlarda da Davutoğlu, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Oranlı ile görüşmüştü. 

Haber: Tülay DEMİRBAŞ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde