24 Temmuz 2024

BÜYÜKŞEHİRDEN İLÇEMİZE BÜYÜK YATIRIMLAR

  • PDF

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Fatsa’ya gelen Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Başkan Yardımcıları , Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ak parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve Ak Parti Yönetim Kurulu üyeleri eşlik ettiler. İlk olarak Bolaman Mahallesine giden Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz sahil peyzaj düzenlemesi ve cephe iyileştirme çalışmaları ile Bolaman’ı Turizm cazibe merkezi yapacaklarının müjdesini verdi. Bolaman da tarihi konağın olduğu alanda özellikle deniz kenarında incelemelerde bulunan Başkanımız Yılmaz; “Yeniden bir peyzaj çalışması yapılması, oradaki dokuyu bozmama anlamında esnaf arkadaşları da memnun edecek bir çalışmanın startını vermiş olduk. Kısa süre içerisinde projelendirmesini de yaparak inşaat sürecine başlayacağız. Bu bahsedeceğim projelerin tamamının ödeneği Büyükşehir’imiz tarafından bloke edilmiştir. Bolaman Fatsa arasındaki 65 dönümlük alanda bir peyzaj projesi yapmayı planlıyoruz. Bu projemizin uygulamasını diğer projelerimiz fiili olarak bittikten sonra başlatmayı düşünüyoruz” dedi.

“BOLAMAN IRMAĞI KIYI DÜZENLEME PROJEMİZİ TAMAMLADIK”

Aybastı yolu üzerindeki Bolaman Irmağı’nın kenarındaki alanı gezen Başkanımız Yılmaz; “Burada birkaç eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri yerinde inceledik ve eksikliklerimizi tamamlar tamamlamaz açılışımızı gerçekleştireceğiz. Atatürk Parkı’nın bütününü yeniden projelendiriyoruz. Fatsa’nın en büyük hizmet alanlarından bir tanesi olan bu alan ihtiyaçlara cevap veremez bir hale geldi. Yeni ihtiyaçlara uygun şekilde hukuki süreci de aşarsak Elekçi Irmağından Bolaman’a kadar düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

 “FATSA’MIZA YAKIŞIR BİR MESİRE ALANI YAPACAĞIZ”

Dolunay Mevkiinde Çerkezler Tepesi olarak bilinen alanda, milli parklardan gerekli kiralamayı yapmak suretiyle bir peyzaj düzenlemesi yapacaklarını belirten Başkanımız Yılmaz; “Seyir Kafesi ve yürüyüş alanıyla birlikte güzel bir turizm alanı oluşturacağız. Şimdiye kadar bunu bakanlıklara yaptırmayı planlayan stratejiler geliştirmiştik. Bu günden itibaren bu alanın tamamını Büyükşehir Belediyesi olarak yapmayı planladık. Bununda proje çalışması startını vermiş olduk” dedi..

“ORDU İLİMİZİN EN BÜYÜK MEZBAHANESİNİ FATSA İLÇEMİZE YAPACAĞIZ”

Ordu ilimizde şu an itibariyle standartlara uygun bir tane bile mezbahanemiz yok. Büyükşehir olarak Ordu’nun tamamında standartlara uygun mezbahane ve hayvan barınağını Fatsa ilçemizin sınırları içerisinde bir alana yapmayı planlıyoruz diyen Başkanımız Yılmaz; “Yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım olacak. Çünkü 2016 yılından itibaren Tarım Bakanlığı mevcut mezbahanelerin hiçbirisinden çıkacak kesimleri standartlara uygun bulmadığı için kabul etmiyor. Dolayısıyla bizim standartlara uygun bir mezbahane yapma sorunluluğumuz vardı. Bizde bunu Fatsa’ya yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız bu yatırımla birlikte inşallah tüm ilçemizin kesimleri burada yapılacak. Aybastı ve Çambaşı Yaylasına da mevsimsel lokal kesimhaneler oluşturacağız ama patentini yine burası verecek” dedi.

“KAPALI PAZAR YERİ PROJEMİZ EN KISA ZAMANDA HAYATA GEÇECEK”

Kapalı Pazaryeri projesini Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üstlendiklerini söyleyen Başkanımız Yılmaz; “ Pazaryerinin şu anki durumu ve projede aksayan durumları arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kısa bir süre içerisinde Pazaryerimizin inşaat sürecini başlatacağız ve devam edeceğiz” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM FATSA’DA OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Kentsel dönüşüm ile ilgili hukuki bir süreç olmadığını belirten Başkanımız Yılmaz; “Fakat Altınordu’da Danıştay da yürüyen davalarımız var. Bu sürecinde aşılmasıyla birlikte Fatsa, Ünye ve Altınordu ilçelerimizde aynı anda kentsel dönüşümlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

“BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK HAYVAN BARINAĞINI FATSA İLÇEMİZ DE YAPACAĞIZ

Türkiye’de ilk olacak olan Sazcılar Köyü yolu üzerinde sokak hayvanlarına yönelik bir Rehabilitasyon merkezi oluşturacaklarının müjdesini veren Başkanımız Yılmaz; “ Bölgemizin en büyük hayvan barınaklarından bir tanesini Fatsa ilçemize yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 6 milyon liralık bir yatırım olacak. Vermiş olduğumuz bütün sözleri istisnasız bir şekilde gerçekleştirmenin huzuru ile Fatsa’ya geliyoruz. Fatsa’da bu manada çalışmalarımızı görüp sandığa en iyi şekilde yansıtan ilçelerimizin başında geliyor” dedi. Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada; “ Her zaman Büyükşehir’i savunanların başında yer almıştım ve yine tekrar ediyorum ki; iyi ki Büyükşehir olmuşuz. Bugün ilçemizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz Beyle birlikte yapacağımız bazı çalışmaların bir kısmını yerlerinde inceledik. Fatsa İlçemizde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çok güzel projelere ve yatırımlara imza atacağız. Ben bir kez daha bugününü bizlere ayıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ve beraberindeki çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum, çok yararlı bir program gerçekleştirdik” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde