24 Temmuz 2024

NAVİGA TOUR UMRECILERİ KUTSAL TOPRAKLARDA

  • PDF

7 Şubat 2016 cumartesi akşamı Naviga Tour ile umre vazifelerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden Ordu Fatsa ve çevre ilçelerden 221 kişi günlerini ibadetlerle dolu dolu geçiriyorlar.

Fatsa'dan 141, Kumru ilçesinden 53, Ordu merkezden 58, Korgan ilçesinden 15 umreci Türk Hava Yolları'na ait özel uçakla Cidde havaalanına indikten sonra ilk olarak Mekke'de konaklayacakları Concord otele yerleştikten hemen sonra ihramlı şekilde Kabe'ye giderek tavaflarını ve Saylarını yaptıktan sonra tekrar otellerine dönerek ihramdan çıktılar.

Umreciler daha sonra gece gündüz demeden servislerle Mescidi harama giderek ibadetlerine devam ettiler. Fatsalı umreciler ikinci umrelerini yapmak üzere sabahın çok erken saatinde Mescidi Ayşe'ye giderek tekrar niyetlendiler ve yeniden Mescidi harama giderek tavaf ve say yaptılar.

Umreciler Navigator Fatsa sorumlusu Yusuf Küçük, Mekke ve Medine sorumluları Abdulkerim Gülsever, Ayhan Taş ve Hanefi Özoğul yönetimin de sorunsuz bir şekilde umrelerini sürdürüyorlar. Fatsalı umreciler dün yine Naviga Tur organizasyonunda ilk olarak Cebeli Sevr dağına daha sonra Arafat dağına, ardından Müzdelife'de bulunan Meşaril Haram'ı ziyaret ettiler. Umrecilere buralarda din görevlileri Şükrü Coşkun, Ali Osman Keskin, Mahmut Ali Arkan, Ali Yılmaz, Hikmet Saylan ve Eyüp Şengül tarafından Peygamber Efendimiz'in Bu dağlarda neden bulunduğu ve burada yaşadıkları zorluklarla ilgili bilgiler verildi. Umreciler daha sonraki günlerde çeşitli ziyaretlerde sürdürecekler ve Mekke'deki Umre ziyaretlerini 24 Şubat Çarşamba günü tamamlayarak Medine'ye hareket edecekler ve burada Peygamber Efendimizin mescidini ve Ravzasını ziyaret ettikten sonra yine Türk Hava Yolları'na ait özel uçakla Samsun Çarşamba hava alanına ve buradan da Fatsa'ya dönüş yapacaklar.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde