24 Temmuz 2024

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN FATSA İÇİN YAPIMI PLANLANAN PROJELER

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa’ya yapılması planlanan sekiz yeni proje açıklandı. Fatsalıların beklenti ve talepleri dikkate alınarak hazırlanan yeni projeler, kamuoyunda büyük heyecan uyandırdı.

 Fatsa’ya yapımı planlanan projeler; ORBİS Fatsa Akıllı Bisiklet Projesi, Fatsa Mezbahanesi ve Hayvan Pazarı, Fatsa Atatürk Parkı Kent Park Projesi, Fatsa Bolaman (Pideciler Mevkii) Peyzaj Düzenleme ve Cephe İyileştirme Projesi, Fatsa Çerkezler Tepesi Mesire Alanı, Fatsa Yalıköy Sahil Düzenlemesi, Fatsa Kapalı Pazar Yeri Projesi ve Fatsa Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Pansiyonu olarak kaydedildi.

Fatsa’da Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden projeler ise, Fatsa Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm, Fatsa Evkaf mahallesi Kentsel Dönüşüm, 752 km Sıcak Asfalt Yol Ağı ve Fatsa Doğal Gaz şebeke hattı olarak kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu projelerin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Fatsalı vatandaşlar, ilçemize vizyon katacak olan bu çalışmaların bir an önce tamamlanmasını umutla beklediklerini dile getirdiler.

 Fatsa için yapımı planlanan projeler şu başlıklar altında açıklandı:

ORBİS Fatsa Akıllı Bisiklet Projesi

Gençleri sevindiren ORBİS Fatsa Akıllı Bisiklet Projesi kapsamında Fatsa ‘da 2.20 km uzunluğundaki güzergaha 3 adet istasyon planlanmaktadır. Uzmanlar tarafından tespit edilmiş olan Akıllı Bisiklet istasyonlarının bulunacağı alanlar Fatsa City Karşısı, Fatsa Belediye Balıkhanesi ve Aybastı kavşağı olarak belirlendi.

Fatsa Mezbahanesi ve Hayvan Pazarı

200 adet Büyükbaş 500 küçük baş hayvan günlük kesim kapasitesinde mezbahane binası, 500 büyük baş, 500 küçük baş kapasitesi kapalı hayvan pazarının bulunduğu bir hayvan projesi olarak hazırlanmıştır. Proje güneş enerjisi sistemi kullanılarak yeşil bina kapsamında kendi elektriğini üretebilecek yapı oluşturulacaktır.

Fatsa Atatürk Parkı Kent Park Projesi

Bu proje içeriğinde, Atatürk Parkı çevresine Kent Park çalışması kapsamında, 2 adet kafeterya, 2 adet restoran, çocuk oyun alanları, fitness alanları, havuzlar, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacak. Bu proje ile Fatsa sahilinde farklı bir yaşam alanı oluşmuş olacak.

Fatsa Bolaman (Pideciler Mevkii) Peyzaj Düzenleme ve Cephe İyileştirme Projesi

Bu proje ile Fatsa Bolaman pideciler mevkiinde bulunan yaklaşık 32.000 metrekarelik alana peyzaj düzenlemesi yapılacak.

Fatsa Çerkezler Tepesi Mesire Alanı

Fatsa Dolunay Mahallesinde bulunan Çerkezler Turizm Merkezi, Karadeniz Bölgesinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmiştir. Dolunay Mahallesinde bulunan 38.568 metrekare yüzölçümlü ormanlık alanın Ordu Büyükşehir Belediyesi adına tahsisi yapılması yönünde muvafakat verilmesi talep edilmiştir.

Fatsa Yalıköy Sahil Düzenlemesi

Yalıköy sahil düzenlemesi yaklaşık 23.600 metrekare bir alanı kapsamaktadır. Proje ile Ordu ilinde yaşayanlar ve ziyaretçiler için kent algısını ortaya koyacak aynı dili konuşan toplanma alanları teraslar, kurumsal etkinlikleri sosyal donatı alanları ve bu alanlarla bütünlenmiş kentsel mekanlar tasarlanması planlanmıştır.

Fatsa Kapalı Pazar Yeri Projesi

Fatsa’da Fatih Mahallesi ta Caddesi Elekçi Irmağı kenarı Yunus Emre Köprüsü yanına yapılması planlanan kapalı Pazar yeri ilçemizde bulunan her pazarcıyı tek çatı altına toplayacak olan bir proje olarak tasarlanacak. Bu proje özellikle pazarcı esnafları tarafından büyük sevinç ile karşılandı.

Fatsa Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Pansiyonu

Fatsalı vatandaşların talep ve beklentileri içerisinde olan hayvan barınağı projesi de Ordu Büyükşehir Belediyesinin açıkladığı yeni sekiz proje arasındaki yerini aldı. bu proje ile ilçemizde sahipsiz sokak hayvanları bir barınakta bakılarak daha ilkel yaşam koşullarına kavuşmuş olacak.

Anlayan: “Teşekkür Ediyoruz”

Projeleri sosyal medya hesabından paylaşarak kamuoyunun bilgisine sunan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan: “İlçemizde yapılması planlanan projeler için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyorum. ” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde