24 Temmuz 2024

“MALİ YÖNETİM” EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

  • PDF

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına yönelik “Mali Yönetim” konulu eğitim semineri düzenledi.

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının mali işlerin mevzuatına uygun bir şekilde eksiksiz olarak gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlediği eğitime, birimlerde çalışan ilgili personel katıldı.

 

Mali yönetim konularında uzman olan İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin tarafından verilen eğitimde, katılımcılara yıllık faaliyet raporlarının hazırlanması, iç kontroller, ön mali kontrol, taşınır yönetimi ve taşınmaz yönetimleri konusunda bilgi verildi.

 

TAHİR TEKİN KİMDİR?

 

1962 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri'de tamamladı. 1984 yılında Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İşletme Bölümünden mezun oldu. 1987 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünde "Dernekler Denetçisi" olarak memuriyete başladı.

 

1991 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğüne atandı. Çok sayıda belediyede teftiş, denetim ve soruşturma görevleri yürüttü. 2004-2006 yıllarında 5018 sayılı Kanun ve İkincil Mevzuatı ile ilgili proje guruplarında görev aldı. 2006-2007 yıllarında iki yıl süreyle Türkiye Belediyeler Birliğinde Hukuk İşleri Müdürlüğü yaptı. 2007 yılı sonunda İçişleri Bakanlığı İç Denetçiliğine atanan Tahir Tekin, 2013 yılı mart ayından bu yana İç Denetim Birimi Başkanlığı görevini yürütüyor.

 

5018 sayılı Kanun, Analitik Bütçe, Tahakkuk Esaslı Muhasebe, Taşınır ve Taşınmaz Mal Yönetmelikleri, Kamu Zararı, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kanun, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Belediye Kanunları konusunda uzman olan Tahir Tekin, çok sayıda seminer ve konferanslarda eğitici olarak görev almış olup bu konularda çok sayıda araştırması ve makaleleri bulunmaktadır.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde