24 Temmuz 2024

Yeni Yılın İlk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

  • PDF

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı,  Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında yapılan 2016 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Serdar Yurdabakan,ODÜ MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Adem Kulaç, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu Özürlüler Derneği Başkanı İmdat Aktaş, Kadını Güçlendirme Derneği Başkanı Mehtap Mihriban Yuva, Türkiş Üyesi Gürsel Gürsoy, Hakiş üyesi Cengiz Öztürk, Tisk Üyesi Cemil Aydın katıldı.

Bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak tarafından yapılan sunumla devam etti.

Ordu’da Aralık 2015 tarihi itibariyle kayıtlı işsiz sayısının 21.336, istihdama dahil edilen kişi sayısının 6.815, işsizlik ödeneği alan kişi sayısının  5.609, işsizlik ödeneğinden ödenen tutarın ise  11.863.333 TL olduğunu söyleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında işsizler ve daha iyi iş arayanlara yönelik olarak iş danışmanlığı, öğrencilere yönelik olarak ise meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini kaydetti.

2015 yılında, 164 eğitim kurumunun ziyaret edildiğini, 29.653 kişi ile bireysel görüşme yapıldığını, katılımcı sayısının ise 11.527 olduğunu belirten Kaymak, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri, mesleki eğitim kursları, aktif işgücü programları, toplum yararına program hizmetleri, pasif işgücü hizmetleri konularında detaylı bilgiler verdi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, yürütme kurulu tarafından önerilen ve alınması gerekli kararların görüşülmesinin ardından sona erdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde