24 Temmuz 2024

“FATSA BELEDİYESİ KENT KONSEYİ KURMUYOR!”

  • PDF

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Burak Eroğlu Fatsa Belediyesi’nin 2016 yılı için hazırladığı tahmini bütçe ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.

Fatsa Belediyesi gelirlerini hesaplamadan 56 trilyon tahmini gider bütçesi ön görüyor ve bu yorganı görmeden ayağı uzatmaya benziyor diyen Burak Eroğlu, bütçe hazırlanırken dengenin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

“Bu tabloya göre Fatsa Belediyesi yine borçlanmış mı olacak?”

MHP’li Belediye Meclis üyesi Eroğlu açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Ben aynı zamanda Fatsa Belediyesi Plan ve bütçe komisyonundayım. Fatsa Belediyesinin 2016 yılı tahmini bütçesi hazırlandı. Bu hususta kamuoyunun da merak ettiği kent konseyi hususuna değinmek istiyorum. Bu tahmini bütçede kent konseyi kurulabilmesi için harcanacak herhangi bir kalem yok. Keza Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın 2016 yılı içerisinde kent konseyinin kurulacağına dair açıklamaları vardı. Fatsa Belediyesi 2016 yılı içerisinde kent konseyini kurmuyor. Kamuoyunda kent konseyi sıkça gündeme gelmişti ve sizler vasıtasıyla bizler de kurulması yönünde açıklama yapmıştık. Fatsa Belediyesi, kendine tavsiye verebilecek bir kuruluşun oluşmasını istemediler. Fatsa Belediyesinin 2016 yılı içerisinde ön gördüğü tahmini bütçe (gider) 56 trilyon liradır. Bu bütçeye ben MHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi olarak şerh düştüm. Biz mecliste red verdik ama AK Parti çoğunlukta olarak meclisten geçti. Bu bütçe yıl içerisinde ufak değişiklikler gösterebilir ama bu bütçenin dengeli bir şekilde tahmin edilmesi gerekmektedir. Bu denge de aslen gelire göre olmalıdır. Bu bütçeyi oluşturan zihniyet, benim 2016 yılında 56 trilyon para harcamam lazım diyor. Ama bu para gelir olursa harcanabilir. 2016 yılının sonuna geldiğimizde benim tahminimce Fatsa Belediyesi’nin geliri 35 trilyon civarında olacaktır. Bu tabloya göre Fatsa Belediyesi yine borçlanmış mı olacak? Burada sıkıntı harcamanın kaleminde değil, harcamanın rakamındadır. 10 liraya yapılacak bir iş 40 liraya ya da 50 liraya da yapılabilir. Bence bu rakam bu türden kabarık ve balon bir bütçedir. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak görüşümüz önce gelirin hesaplanıp giderin ona göre dağıtılmasıdır. Yani ayağını yorganına göre uzat ilkesidir. Fatsa Belediyesi yorganı görmeden ayağı uzatmanın derdindedir ” dedi.

 

Son Güncelleme: Perşembe, 28 Ocak 2016 09:41

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde