24 Temmuz 2024

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERE 10 ADET SU TANKERİ DAĞITILDI

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi,  itfaiye ile ilgili olaylara kısa sürede ve etkili bir şekilde müdahale etmek amacıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı envanterinde bulunan araçları, yaptığı bakım ve onarım çalışmalarıyla yeniledi.

 

Ordu’nun büyükşehir olmasının ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı emrinde toplanan il genelindeki itfaiye araçlarından olan yeterli verim alınamayan, bakım ve onarıma ihtiyacı olan araçlar Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce öncelik sırasına göre yenileniyor.

 

20 ARACA KOMPLE BAKIM VE ONARIM YAPILDI

 

Yenileme çalışmaları kapsamında araç envanterinde bulunan 20 aracın bakım, onarım ve yenilenme işlemleri tamamlandı. 20 itfaiye aracından 5 tanesi alt bakım, üst bakım, motor bakımı, kaporta ve boya dahil olmak üzere komple revize edilirken 15 araca ise kaporta ve boya bakımı yapıldı.

 

Tamamlanan yenileme çalışmaları ile araçların verimliliği ve ekonomik ömrü artırılırken, olaylara müdahale kapasitesi de yükseltilmiş olundu. İhtiyaç duyulması halinde yeni araçların hizmete alınması ve mevcut araçların yenilenmesi çalışmaları devam edecek.

İtfaiye Dairesi Başkanlığının yangın ve afetlerle mücadelede halkın desteğini sağlamayı amaçladığı ve gelişmiş ülkelerde yaygın olarak uygulanan "Gönüllü İtfaiyecilik Projesi” kapsamında ise 10 adet galvanizli su tankeri alındı. Her biri 3 ton su alma kapasitesine sahip olan tankerlerin daha önce eğitim verilen gönüllü itfaiyeci istasyonlarına dağıtımı tamamlandı.

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde