24 Temmuz 2024

Yaşam Kurtaran Gönüllere Yeni Gönüllüler Geliyor

  • PDF

Hayat kurtarmayı ilk amaç edinen UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi)’nin  Temel Modül Eğitimi Ordu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 11-18 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlandı.

21 sağlık personelinin katıldığı UMKE Temel Modül Eğitimi; Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Kubilay Vural, Acil Tıp Uzmanı Dr. Ali Aygün ve Psikolog Sanem Sönmez ve Samsun Bölge UMKE eğitmenleri tarafından verildi.

UMKE Görev Tanımları ve Mevzuat, Afet Lojistiği ve UMKE Malzemeleri, Sahada Etik Davranış ve Kültürel Özellikler, Afet ve Olağandışı Durumlara Genel Bakış, Türkiye’de Afet ve Kriz Yönetimi, Temel Kampçılık, Afet ve Olağandışı Durumlarda Hayatı İdame Ettirme, Afet ve Olağandışı Durumlarda Sağlık ve Risk Yönetimi, Triyaj, Liderlik ve Motivasyon-Stres ve Çatışma Yönetimi, Çoklu Travmalı Hastaya Yaklaşım, Afetlerde Çalışanların Beslenmesi, Olay Yeri Yönetimi, Enkaz ve Çevre Güvenliği, Temel KBRN, Afet Psikolojisi ve Afet Ortamında Ekip Çalışması ve Yönetimi, Crush Sendromu, Medikal Çanta Eğitimi, Alternatif Hava Yolu ve Damar Yolu, Hava Yolu Açıklığının Sağlanması, İletişim ve Haberleşme, Alternatif Ateller ile Hasta/Yaralı Sabitlenmesi, Sedyeleme ve Taşıma Teknikleri, Temel Yaşam Desteği, İleri Yaşam Desteği konularında hafta içi 5 gün teorik eğitim verilirken,  hafta sonu 2 gün tatbikat kamp eğitimi yapıldı.

Ulubey Güzelyurt Köyünde yapılan tatbikat kamp eğitiminiyle Temel Modül Eğitimini tamamlayan 6 Doktor, 3 Hemşire, 2 ATT, 7 Paramedik, 1 laboratuvar Teknisyeni, 1 Anestezi Teknisyeni, 1 Çevre Sağlığı Teknisyeni olmak üzere 21 yeni sağlık personeli daha UMKE’ye katıldı.  

Eğitim sonunda katılımcılara Ordu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Seyhan Canbulut, Acil ve Afetlerde Şube Müdürü Dr. Doğan Şensoy tarafından katılım belgeleri verildi.

Geçen zaman içerisinde, afetler ve olağanüstü durumlarda çeşitli görevler üstlenen,
her türlü afet durumlarında müdahalede bulunabilecek şekilde sık sık eğitimler verilen ve her an hazır durumda bekletilen UMKE, Türkiye’de 2004 yılında, Ordu’da ise 2006 yılında kuruldu. Her türlü zor koşulda insanlar için var olan UMKE, Türkiye ve dünyada, yeni gönüllülerle yaşam kurtarmaya devam etmeyi amaçlıyor.

 


 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde