24 Temmuz 2024

“AYBASTI DOKTORUNU İSTİYOR”

  • PDF

Aybastı Sivil İnisiyatif Grubu’nun başlattığı “Aybastı Doktorunu İstiyor” kampanyası kısa sürede büyük ilgi topladı.

Aybastı halkının kenetlendiği kampanya geniş yankı uyandırdı.

Aybastı Devlet Hastanesinde bir tane doktorun görev yapmasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşayan Aybastılı vatandaşlar, kan aldırmaya dahi Fatsa’ya ya da Ordu’ya gitmek zorunda kalıyor.

Randevu sisteminin ne olduğunu bilmediklerini söyleyen vatandaşlar, ilçe de hastaneyi arayarak tercih edebilecekleri ve randevu alabilecekleri bir doktorun bile olmadığını ifade ediyorlar.

“Kampanyaya her kesimden destek yağıyor”

Aybastı'da yaşayan herkesin ortak problemi olan, yetersiz sağlık hizmetlerine dikkat çekmek için düzenlediğimiz bu organizasyona her kesimden aldığımız destek bizim en büyük motivasyonumuzdur diyen “Aybastı Sivil İnisiyatif” grubu sözcüsü Ulaş Akçay; “Aybastı ilçe hastanemizde şu anda bir tane uzman doktor ve bir tane de pratisyen hekim kaldı. Özellikle son iki yıldır Aybastı’da bu konuyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Çocuklara müdahale edilemiyor çünkü çocuk doktorumuz yok. Hamilelere müdahale edilemiyor çünkü kadın doğum uzmanımız yok. Kalp hastaları tedavi olamıyor çünkü hastanemizde kardiyolog yok. En basit hastalıklarda bile Ordu’ya, Ünye’ye gitmek zorunda kalıyoruz. Bu da insanlara daha fazla maddi külfet oluyor.  En son bir eğitimci arkadaşımıza yetersiz koşullardan dolayı hastanede müdahale edilemediği için kaybettik. Biz bu tarz olayları sürekli yaşamamak için böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanyayı başlattıktan sonra her kesimden çok olumlu tepkiler aldık. Esnaflardan, sivil toplum kuruluşlarından, sendikalardan destek aldık. Bizler kendi çıkar ve menfaatlerimiz için bir şey talep etmiyoruz. Herkes gibi en doğal hakkımız olan sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanmak istiyoruz. Bu yüzden Aybastı’ya alanında uzman, kalıcı hekimlerin gelmesini istiyoruz” dedi.

“Seçebileceğimiz doktor bile yok”

2015 yılı içerisinde 30 bin kişiye hizmet eden bir devlet hastanesinde uzman doktor olmaması Aybastılılara yapılan en büyük ayıptır diyen Ulaş Akçay; “Biz burada kendimiz için bir menfaat istemiyoruz. Devletin vatandaşlara sunması gereken bir olanağı talep ediyoruz. Bize yapılan reklamlarda sıra bekleme yok, randevu beklemek yok gibi söylemlerin Aybastı’da geçerliliği yok. Çünkü Aybastı’da doktor yok. Bize telefonla randevunun propagandasını yapabiliyorlar. Fatsa’da, Ünye’de, Ordu’da insanlara doktor seçme hakkı verdiler ve bu çok güzel. Bizim seçebileceğimiz bir doktorumuz bile yok. Bir kan testi için vatandaşımız Fatsa’ya gitmek zorunda bırakılıyor. Ben buradan tüm yerel yöneticilerimize seslenmek istiyorum. Onlardan sesimizi üst mercilere duyurmalarını sağlayarak, Aybastı’nın en temek sorununu çözmelerini rica ediyoruz. Bizler yaşadığımız ilçede herkesin verdiği vergiyi veriyoruz. Başka il ve ilçelerde yaşayan insanlardan az veya çok vergi vermiyoruz.  Bu yüzden vergi verdiğimiz devletimizden aynı imkanlar derecesinde faydalanmak bizimde hakkımızdır. Bizler Aybastılılar olarak doktorumuzu istiyoruz” diye konuştu.

Haber: Emre ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde