24 Temmuz 2024

Yeşilay Dergisi, Ordu’yu Tanıttı

  • PDF

 

Türkiye’nin en köklü sağlık ve yaşam dergisi “Yeşilay”, son sayısında Ordu’ya geniş yer ayırdı.

“Yeşilay” dergisinde yayınlanan yazıda, yüzyıllarca geçiş noktası haline gelen ve Doğu Karadeniz’in kapısı olarak da bilinen Ordu’nun, doğa güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini korumasıyla dikkat çektiği belirtildi.

Ordu’nun tanıtımına 4 sayfasını ayıran dergideki haberde, Ordu ile ilgili şu görüşlere yer veriliyor:

‘Tüm doğal güzellikleri sınırları içinde barındıran, yeşile mavinin kucaklaştığı Ordu, turizm açısından kendine özgü bir yer ve değer taşır. Bu değeri hiç şüphesiz yazın oldukça sakin, kış aylarında bol köpüklü dalgalarıyla hırçınlaşan Karadeniz’e, geniş kumsallarına, benekli alabalıkların yer aldığı derelerine, eşsiz güzellikte ki şelalelerine, oksijen deposu yayla ve ormanlarına borçlu. ‘

Haberde, Ordu’nun doğa aktiviteleri yönünden de zengin imkanlar sunduğu belirtilerek, ‘Ordu’da kültür turlarına katılabilir, yürüyüş, mağara gezisi ve yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Burada kamp ve karavan turizmi de yaygın. Cip safari, bisiklet turları, olta balıkçılığı, doğa fotoğrafçılığı da gerçekleştirebileceğiniz diğer aktiviteler arasında. Kışın Çambaşı kayak merkezinde vakit geçirmekte mümkün.’ ifadelerine yer veriliyor.

Dergide, Yason Burnu, Çambaşı, Kuru Kale, Çivisiz Ahşap Cami ve Ordu’nun pek çok turizm mekanlarını ele alırken, kamp ve karavan turizmi, Cip safariden doğa fotoğrafçılığına kadar pek çok aktiviteden bahsediliyor. Ordu’nun tarihi mekanlarına da vurgu yapan dergide Ünye Kalesi, Osman Paşa Şadırvanı OBKT, Atik İbrahim Paşa Camii gibi tarihi mekanlar hakkında da geniş bilgiler yer alıyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde