24 Temmuz 2024

KONFERANSLARA YOĞUN İLGİ VARDI

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Can Veren Pervaneler adlı etkinlik Altınordu, Gürgentepe, Çatalpınar ve Çaybaşı ilçelerinde davetlilerle buluştu.

TRT ekranlarında yayınlanan Can Veren Pervaneler programının sunucusu Hayati İnanç’ın konuşmacı olarak katıldığı konferanslara Ordulular yoğun ilgi gösterirken etkinliklere İlçe Kaymakamları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, İlçe Belediye Başkanları, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TARİHİ OLAYLARI İYİ KAVRAMALI, GEÇMİŞİMİZLE BARIŞIK OLMALIYIZ

Konferansta Divan Edebiyatı’nın güzelliklerinden örnekler paylaşan Hayati İnanç Baki, Fuzuli, Nabi ve Şeyh Galip gibi klasik edebiyatın önemli şairlerinin şiirleri üzerinden tarih, dil ve kültür ile ilgili çözümlemeler yaptı.

Hayati İnanç konuşmasında kültürü, tarihi ve dili devam eden bir süreç içerisinde kavramak gerektiğine dikkat çekerek; “Siyasi değişimler ne olursa olsun kültürün tarihsel süreçte meydana getirdiği parçaları doğru bir şekilde bir araya getirmeliyiz. Osmanlı mirasını çok iyi anlamalıyız. İnsan gücünü geçmişten alır. Bizim de dünya meydanında milletçe var olmamız, geçmişi bilerek ve geçmişimizle barışık olarak sağlıklı bir duruş sergilememizle mümkündür” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde