24 Temmuz 2024

HİLYE-İ ŞERİF SERGİSİ 1 AY BOYUNCA AÇIK

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi giriş katında yer alan Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Garnizon Komutanı J. Alb. Garip Gümüş, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, personeli ve çok sayıda sanatsever katıldı.

HALKLA İÇ İÇE OLAN BİR YEREL YÖNETİMİZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının halkla iç içe bir yapı olması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz; “Kamu binası denince genelde akıllara soğuk yapılar gelir. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin giriş katını, Ordulu hemşehrilerimizden oluşan bir danışma kurulunun yaptığı profesyonel çalışmanın sonucunda 650 m2 lik sanat galerisine dönüştürdük. Bu çalışma yerel yönetimlerin halkla iç içe olmasının en güzel örneklerinden biridir” dedi.

SANAT GALERİMİZİN KAPILARI HERKESE AÇIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını ifade ederek; “Sanat galerimizde yerel, ulusal ve uluslararası ölçekteki çalışmaları sergileyeceğiz. 650 m2 büyüklüğündeki sanat galerimizin kapıları tüm hemşehrilerimize, kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza sonuna kadar açıktır. Yıl içerisinde büyük çaplı 6 sergi yapmayı planlıyoruz. Bu sergimizden sonra “4 Mevsim Ordu” adlı fotoğraf yarışmamızdan seçilen birbirinden güzel fotoğrafları Ordulularla buluşturacağız. Bu sanat galerisi ile şehrimiz artık farklı bir kimlik kazanacak” şeklinde konuştu.

ORDULULAR BURADA BİRÇOK GÜZELLİKLERİ GÖRECEK

Vali İrfan Balkanlıoğlu açılışta yaptığı konuşmada; “Sanat son derece ince bir ruhun göstergesi, marifet de iltifata tabi. Burada sergi açılmasa ve bizlerin beğenisine sunulmasa bu güzellikler gizli kalacaktı. Bu anlamda açılışını yaptığımız sanat galerisi, birçok güzelliklerin Ordulularla paylaşılmasında son derece önemli bir görevi yerine getirecektir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından davetliler, Hat Koleksiyoneri Mehmet Çebi’nin özel hilye-i şerif koleksiyonundan oluşan Aşk-ı Nebi temalı sergiyi gezdiler. Peygamber Efendimiz(s.a.v)’i öven, onun boyunu, saçlarını, yürüyüşünü ve güzel özelliklerini anlatan birbirinden seçkin 41 eserin yer aldığı sergi, 1 ay boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde