24 Temmuz 2024

10 Ocak İdareciler Günü, Ordu’da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

  • PDF

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu’nun evsahipliğinde, Payda Otel’de düenlenen 10 Ocak İdareciler Günü kutlama programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ahmed Akın Varıcıer, Turgut Subaşı, Niyazi Erten, Halil Karbuz, Fatih Görmüş, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer ile diğer ilçe kaymakamları ve eşleri katıldı.

 

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Mülki İdare Amirlerinin devlet adına önemli görevler ifa ettiğini belirterek, “Mesleğimizin tartışıldığı bir ortamda, devlet-millet işbirliğiyle problemleri çözüyoruz. Bazen hiç ödeneği olmayan hizmetleri bile mahalli imkanları kullanmak suretiyle yaptık. Vatandaşların dertlerini dinlemek, onların problemlerine çözüm bulmak önemli bir hizmettir. Merkezi idare, bütün bunlar görünce, kaymakamlığı kaldırmak yerine bilakis kaymakamlara daha büyük yetkiler, pozisyonlar kazandırdılar. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri zorunlu değildi. İsteyen kaymakam kuruyordu, istemeyen kurmuyordu. Daha sonra bunu zorunlu hale getirdiler. Daha sonra KÖYDES çıktı. Devlet paralar gönderdi köylerin yolları ve içme suları halledildi” dedi.

 

Genç meslektaşlarına önemli tavsiyelerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, “Yeni arkadaşlar mesleğin başındalar. Kaymakamlık son derece önemli bir meslek. Öncelikle kaymakamlar kendi mesleğini sevecekler, vatandaşa hizmet noktasında işlerini görmeleri ve değerlendirmeleri lazım. Vatandaşlar, kaymakam ve valileri en son müracaat kapısı olarak görüyorlar. Fakat ilk olarak bize gelmeleri, biz vatandaşa devletin gülen yüzü ve hizmet etme noktasında en önemli merci olmaya hala devam ediyoruz. Fakir fukara sosyal hizmetler mesela sağolsun arkadaşların gayretiyle tüp bebek projesi yaptık 30 kadar aile başvurdu buraya 10 tanesi bebek sahibi oldular. Konuşmanın önemi büyük. İletişim bazen yaptığınız işten çok daha öteye gidebiliyor. Anlatma, izah etme, konuşma ve çevrenizdeki insanlara kendinizi övüyormuş gibi göstermeden inceden inceye bir şeyleri anlatma hiçbir şey yapmadan kendini övmeye başlandığında herkes bunu yadırgar. Yaptığınız şeyleri izah etme bir konuda bir şeyleri anlatma. Bunlar önemli şeyler. Sonuçta 1,5 senedir Ordu’dayız. Sizlerle beraber çalıştığımız için son derece memnunum. Biz genelde meslektaşlarımızın bir amiri değil abi-kardeş ilişkisi sunmak istiyoruz ve gösteriyoruz. Sizleri böyle mutlu ve huzurlu görmek, işinize dört elle sarılırken görmek, gelecek vaat eden idareciler olarak görmek, bizleri de çok mutlu ediyor. Bu vesileyle hepinizin 10 Ocak idareciler gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

Düzenlenen etkinliğe katılan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar da 10 Ocak İdareciler Günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, programda yaptığı konuşmada, “4,5 aydır Ordu’dayım. 21 yıldır kaymakamlık yaptım. Vali Yardımcılığı yapıyorum. Eğer valiniz çok iyiyse, yapılması çok zevkli bir iş olduğunu söyleyebilirim samimiyetle. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Zaten tecrübesiyle, bilgisiyle, kendisine özgüveniyle 8 yıldır Türkiye’de valilik görevini yürütmekte. Ordu şehri bu anlamda şanslı. Bizler de şanslıyız. Ordu halkına en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. İdarecilik çok farklı bir görev. Sayın valim çok güzel izah etti. Hitap etmek, anlatmak, bu çok önemli. Biz bir boşluk bırakırsak, başkaları tarafından o boşluk her zaman dolduracaktır. Mevzuatta bize çok geniş yetkiler verilmiş. İdarecilikte vatandaş nezdinde tutulmanız için düzgün ve tutarlı olmanız gerekiyor. Yani ben şuna inanıyorum söylediğini yapan, yapabileceğini söyleyen idareci olursanız her zaman takdir görürsünüz” şeklinde konuştu.

 

Programda konuşan Kabadüz Kaymakamı Yunus Can İnal da duygularını şöyle dile getirdi: “Sayın valimizle çalışmak çok büyük onur ve gurur bizim için. Kendisinin desteğini arkamızda hissederek işlerimizi yapıyoruz. Böyle bir program düzenlenmesinden dolayı sayın valime teşekkür ediyorum.”

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde