24 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, “Benim Avrupalı Kentim” Programının Konuğu Oldu

  • PDF

 

 

            Vali İrfan Balkanlıoğlu, AB kaynaklı fonlar ile desteklenen başarılı projelerin kamuoyuna tanıtılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı-TRT işbirliği içerisinde hazırlanan “Benim Avrupalı Kentim” isimli belgesel programına konuk oldu.

 

            Vali Konağı’nda yapılan röportajda, Vali İrfan Balkanlıoğlu AB kaynaklı fonlarla Ordu’da yürütülen projeler hakkında TRT program ekibine bilgiler verdi.

 

            AB kaynaklı fonlarla Ordu’da yürütülen büyük çaplı projelerden, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce yürütülen “Arım, Balım, Peteğim” projesi ve diğer projeler hakkında  bilgiler veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun arıcılıkta dünyada önde gelen illerden birisi olduğuna dikkat çekerek, “Arıcılık ilimizde fındıktan sonra önemli bir sektördür. Ordu, yaklaşık 528 bin adet koloni sayısı, yine yaklaşık 15 bin ton bal üretimi ile Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır. Üretim çeşitliliğini artırmak, üretilen arı ürünlerine marka değeri kazandırmak amacıyla ülkemiz arıcılığı için de çok önemli olan ‘Arım, Balım, Peteğim’ projesini uyguluyoruz” dedi.

 

Yaklaşık 10 milyon Avro bütçeli “Arım, Balım, Peteğim” projesinin, yapım işleri, tedarik, teknik destek ve kontrolörlük olmak üzere 4 bileşenden oluştuğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Bu proje ile bölgede arı ürünlerinin kalite ve standartının yükseltilerek, ulusal ve uluslararası marka değeri olan yeni işletmelerin tesis edilmesi, arı ürünlerinin tüm analizlerini gerçekleştirecek akredite bir laboratuar kurulması, arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi, tüketim talebine uygun paketleme yapılması, KOBİ’lerin eğitilmesi, inovatif farklı ürünler geliştirecek altyapının kurulması hedeflendi. Bu hedefimize hızla ilerliyoruz. Proje, bir KOBİ ve istihdam projesi olma özelliğini de taşıyor. Özellikle proje içerisinde yer alan Ordu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize illerinde arıcılık ürünleri üzerine faaliyet sürdüren işletmeler için ortak üretim, işleme ve analiz merkezi oluşturularak yeni istihdam alanları sağlanacaktır” diye konuştu.

 

“Arım, Balım, Peteğim” projesi kapsamında yapılacak tesisler hakkında da bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, “Proje kapsamında, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitümüzün bulunduğu kampus içerisinde, yapımı bitme aşamasına gelen test ve analiz laboratuarı, işleme ve paketleme tesisi, pazarlama ve tanıtım birimi, danışma ve temas noktaları, arı ürünleri değerlendirme birimi ile kalite geliştirme ve belgelendirme merkezi, hizmete girmiş olacaktır” şeklinde konuştu.   

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde