24 Temmuz 2024

BEYAZ HÜZÜN

  • PDF

Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen askerlerimizin yaşadığı olayları konu alan “Beyaz Hüzün” adlı tiyatro oyunu, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Beyaz Hüzün" adlı oyun Altınordu, Fatsa ve Gölköy ilçelerinde sahnelendi. 

GENÇLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Faik Çavuş, Musa ve İsa kardeşler ile Zahit, Mehmet ve Salim Dayı’nın Sarıkamış Harekâtı sırasında başından geçen olayların anlatıldığı oyun büyük ilgi gördü. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunda zaman zaman duygu dolu anlar yaşanırken bazı seyirciler gözyaşlarını tutamadılar.

VATAN UĞRUNA ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇTİLER

Sarıkamış Harekâtı sırasında vatan uğruna şehadet şerbetini içen mehmetçiklerin verdiği asil mücadeleyi anlatan, Kenan Korkmaz'ın yazıp yönettiği oyunun konusu ise şöyle: Soğuk kış günlerinde yola çıkarak Erzincan üzerinden Sarıkamış'a hareket eden 31. Tümen, yolda çeteler tarafından saldırıya uğrar ve bir süre çetelerle savaşılır. Tümen komutanı, kar yağışının arttığını, eğer hızlı hareket edilmezse askerlerin daha zor durumda kalacağını öngörerek Faik Çavuş ile birliğini çatışma alanında bırakır ve tümenin yoluna devam etmesi emrini verir. Çetelerle savaşmak üzere orada kalan Faik Çavuş ve yanındaki askerler, çeteleri geri püskürtürler fakat tümeni kaybedip kendi etraflarında dönmeye başlarlar. Ağır hava şartları, açlık, psikolojik baskılar ve hastalıklar sebebiyle yorgun düşen askerler bir daha yollarını bulamaz ve donarak şehit olurlar.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde