24 Temmuz 2024

FATSA’DA YAKIN SAVUNMA SPORU YAYGINLAŞIYOR

  • PDF



Fatsa’da  4 ay önce Anka Spor Kulübü adıyla Yakın Savunma Sporu kurs faaliyetine başlayan antrenörler Ahmet Karacı ve Celal Topal 3 kişi ile başladıkları kurs faaliyetlerine şunda kayıtlı 25 kişi ile devam ediyorlar. Yakın Savunma Sporu’nun Türkiye genelinde İddialı bir spor dalı olduğunu belirten antrenörler Ahmet Karacı ve Celal Topal, “Artık bir çok resmi kurum kolluk kuvveti Yakın Savunma Sporunu tercih ediyor.” dediler.       
  Yakın Savunma sporunun vuruşsuz çok güzel bir spor olduğunu belirten Antrenör Ahmet Karacı, “Yakın Savunma sporu hiç kimseye zarar vermeden kucaklaşmalarda boğaza sarılmalarda, kollardan ellerden tutmalarda, direk bele arkadan yandan sarılmalarda basit el teknikleri ile kurtulmak ve rakibi etkisiz hale getirmek  maksadıyla yapılan bir spordur. Bunu günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü’ de benimsemiş ve şuanda da bir çok İl Emniyet Müdürlüklerinde uygulanıyor. Daha önceden Aikido sporu kullanıyorlardı ancak bu spor Yakın Savunmaya göre biraz daha sert olduğu için ve yaralanmalara neden olduğu için artık tercih etmiyorlar. Yine aynı şekilde Ceza Evlerinde gardiyanlar da yakın savunma ile uygulama yapıyor. Ayrıca yine ülkemizde bir çok belediyemizde zabıta ve güvenlik personeli de Yakın Savunma kursu verilmektedir. Fatsa Belediyemizden birkaç tane güvenlik personeli arkadaşımız bizimle yakın savunma sporu yapıyor.” dedi.  
  Yakın Savunma Antrenörü Ahmet Karacı çok sağlıklı hijyen bir ortamda spor salonlarının olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Faaliyetimizi Carrefour’un arka tarafında Yüksel Apartmanın altında sürdürüyoruz. 3 kişi ile başladığımız Yakın Savunma Sporu’na şu anda kayıtlı 25 kişi ile devam ediyoruz. Değişik akşamlarda da Kick Boks ve Taekwando alanında branş hocaları nezaretinde kurslar veriliyor. Aynı zamanda 1.sınıf ve 8.sınıf kategorisinde öğrencilere de Dumlupınar Kapalı Spor Salonu ve kendi salonumuzda karate dersleri Halk Eğitim bünyesinde ücretsiz olarak veriyoruz. Kumru ilçemizde 30 öğrencimize özel olarak karate dersi veriyoruz. ” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde