24 Temmuz 2024

BAŞIBOŞ HAYVANLAR UNUTULMADI

  • PDF

Ordu’da etkili olan kar yağışı sonrasında yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına Ordu Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Sokak hayvanlarının aç kalmaması için harekete geçen ekipler, sokakta başıboş dolaşan yılkı atlarını da koruma altına aldılar.

BİRÇOK BÖLGEYE YEM BIRAKILDI

Ordu’yu da etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Büyükşehir Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine yem bıraktı. Kar yağışıyla birlikte başlayan ve devam eden yem bırakma çalışmalarıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının zorlu hava şartlarını atlatmalarına yardımcı olundu.

YILKI ATLARI KORUMA ALTINA ALINDI

Diğer taraftan gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı veteriner ekipleri, yılkı atı olarak bilinen 3 atı da koruma altına aldı. Sokaklarda başıboş gezen ve donmak üzere olan atlar, yakalandıktan sonra mezbaha ahırına götürüldü. Yem ve su verilen atlar uzman veterinerler tarafından da sağlık kontrolünden geçirildiler.

444 1 052 NUMARALI TELEFONA BİLGİ VERİN

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların sokak hayvanları için dışarıda uygun yerlere yiyecek bırakmalarını ve sağlık sorunları yaşayan hayvanları Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 444 1 052 numaralı telefonuna bildirmelerini istediler.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde