24 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, “Bizimkiler” Programının Konuğu Oldu

  • PDF

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, TV52’de canlı olarak yayınlanan “Tahir Öner ile Bizimkiler” programın konuğu oldu.

Program yapımcısı ve sunucusu Tahir Öner’in sorularını yanıtlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, herkesin yeni yılını kutlayarak, “2016 yılı, bütün milletimize, tüm İslam alemine ve bütün dünyaya barış ve huzur getirsin inşallah. Memleketimizi içerde ve dışarıda fitne fesat çıkarıp, bölmek ve parçalamak isteyenler var. Devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olan memleketimizde, dış güçlerin tahriki ve tazyikiyle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu  bazı sıkıntılar oluştu. Şehitlerimiz var. Bölge halkı çok büyük sıkıntı içerisinde. 2016 yılında bu bölgelerimizdeki fitne fesat biter, barış huzur bölgeye tekrar hakim olur inşallah. Allah bütün İslam alemine barış, huzur ve esenlik getirsin. Bütün dünyaya huzur getirsin” dedi.

Program sunucusu Tahir Öner’in, ‘2015 yılına damga vuran projeleriniz nelerdi?’ şeklindeki sorusu üzerine açıklamada bulunan Vali Balkanlıoğlu, “2015 yılında, Ordu için dönüm noktası denilebilecek çok önemli hadiseler oluştu. Bunlardan birisi Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmet açılması oldu. Uluslararası nitelikte bir havalimanının açılmış olması, Ordu’nun gelişmesi için büyük avantaj yarattı. Havalimanı, Giresun ilimizde beraber Karadeniz bölgesine ve memleketimize katkısı olacak önemli bir yatırımdı. Ordu’nun turizmi açısından, ticareti açısından hızlı ulaşım son derece önemli. Ayrıca etüdü ve projesi yapılan hızlı tren Başbakan Yardımcımızın da verdiği sözle Ordu’ya getirilebilirse, birde limanımız yapıldığında kara, hava, deniz ulaşımı açısından Ordu’nun önü açılmış olacak. Bizim en önemli görevimiz, Ordu’nun güzelliklerini hem içerde, hem dışarıda tanıtmaktı. Ordu’ya vali olarak atandıktan sonra yapacağımız en önemli hizmetin sosyal faaliyetler olduğunu gördük. Hiçbir müracaata gerek kalmadan ne kadar yaşlı varsa nüfustan tespitini yaptık. Bunları tek tek evlerinde ziyaret ettik. Hatta 104 ve 107 yaşlarındaki 2 yaşlımızı evlerinde bizzat ziyaret ettim. Ellerini öptüm, hayır dualarını aldım, bir ihtiyaçları var mı sordum. Perşembe ilçemizde meşhur üçüz ninelerimiz var. Onları da evlerinde ziyaret ettim. Yardıma muhtaç yaşlılarımızın evleri periyodik aralıklarla ziyaret ediliyor. Bunları pek kimse bilmez. Sağlık ve bakım hizmetlerini yapmak için görevlendirdiğimiz personeller var. Kimine engelli arabası aldık. Kimine hasta yatağı aldık. Bir de aşevi açtık. Günde 600 mağdur insanın evine sıcak yemek servisi yapıyoruz. Tüp bebek projesini yaptık. Bu projemize fon merkezinden finansal destek sağladık. 30 çift bize müracaat etti. Bunlardan 10 tanesi bebek sahibi oldular. Bunun yanında engellilerle ilgileniyoruz” dedi.

 

Ordu’nun turizm kenti olması için yürütülen tanıtım faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, “Ordulu kardeşlerimiz, Ordu’nun güzelliğinin farkında. Fakat Ordulular bu güzellikleri görmüyor. Biz dışarıdan geldiğimiz için Ordu’yu gezdikçe çok güzel bir ille karşı karşıya kaldığımızı gördük. Sahilleri ayrı bir güzel. Perşembe yolunda gittiğinizde burası çok güzel cennet-i âla diyeceksiniz. Orman denizle birleşmiş. Milyonlarca yılda oluşan o koylar olduğu gibi kalmış. Yukarılara çıktığımız zaman Aybastı’nın Perşembe yaylası, Kabadüz’ün Çambaşı ve her ilçemizin kendine özgü bir yaylası var. Göz alabildiğine geniş ve menderesler, ırmaklar, şelaleler, vadiler, kanyonlar, şelalelerin dibindeki o berrak göller. Göz alabildiğine yeşillik ve ormanlarla kaplı. Bu güzellikleri görünce, insanın neden yeterince bu güzelliklerin  ziyaretçi bulmasın diyesi geliyor. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa Ordu’da fazlasıyla mevcut. Biz dedik ki bu güzellikleri tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya tanıtalım. Önce içerde tanıtalım. Çeşitli vesilelerle Türkiye’de ulusal bazda yayın yapan büyük kanallar ve onların belgesel programları, gezi programları, yemek programları, yöresel mahiyette ne kadar program varsa hepsini Ordu’ya getirdik. Valilik olarak biz belgesel çektik profesyonel bir ekiple. Ulusal kanallarda yayınladılar. Bizim çektiğimiz belgesel TRT Arapça kanalında 11 sefer yayınlandı. 2 kez canlı yayına çıktım TRT Arapça kanalında 45’er dakika hep Ordu’yu anlattık. Daha sonra ne kadar internet medyası varsa sosyal medya gerek valilik aracılığıyla, gerekse internet medyasında tanıttık. Büyük gazetelerin seyahat ve gezi eklerinde,  hatta THY, deniz yolları, demir yolları gibi kurumların çıkardığı dergilerde Ordu’yu yer aldırdık. İçerde tanıttık, tanıtmaya da devam ediyoruz. Asıl bizim hedefimiz Arap ülkelerinden, Körfez ülkelerinden buraya ziyaretçi getirmekti. Çünkü o bölgeden gelen insanlar çok fazla para harcıyorlar. Arap ülkelerinden 2 sefer gazeteci getirdik. Birinde 30 kadar, diğerinde de 80 kadar Arap ülkelerinden gazeteciler vardı. 25 kadar Arap ülkesinden 80 kadar gazeteci ve televizyoncu getirdik. Bunların geri yansımaları olarak, bütün ülkelerdeki televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde, dergilerde Ordu yayınlandı. Ordu’da turizm faaliyeti yüzde 40 kadar arttı” diye konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde