24 Temmuz 2024

Bu belge mumla aranıyor

  • PDF

Fatsa’da ki Motorlu Taşıt Sürücü Kursları, bünyesinde çalıştıracakları usta öğretici belgesine sahip direksiyon öğretmeni personeli bulamamaktan şikâyetçiler.

Bu alanda Fatsa’da büyük bir boşluk olduğunu ve Halk Eğitim bünyesinde bir kurs açılarak bu boşluğun doldurulabileceğini söyleyen Özel Vatan Sürücü Kursu ortaklarından Çağlar Ateş, iş arayan gençlere de çağrıda bulundu.

Yeni Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu yönetmeliğine göre, kurslarda usta öğreticilere karşı duyulan ihtiyaç artıyor diyen Çağlar Ateş: “ Fatsa’da da usta öğretici belgesine sahip olan kişi sayısı yeterli değil. Bu nedenli biz Fatsa’da usta öğretici belgesi alanında Halk Eğitim bünyesinde kurs açılsın istiyoruz. Bu kurslara da en az iki yıllık üniversite mezunu olanlar ve üç yıllık ehliyeti olanlar başvurabiliyor. Daha öncelerde açılan kurslara çoğunlukta memurlar girdiği için ve bu memurlar da tayin nedeniyle şehir değiştirdiği için ilçemizde bu alanda büyük bir açık oluştu. Bu kurslara buranın yerli insanlarının başvurması daha önem teşkil ediyor. İş bulamayan, bu alanı seven gençler bu güzel işe başvurarak, belgelerini alarak kursların bu açığını kapatabilir. Tabi ki bunun için öncelikli olarak Halk Eğitim bünyesinde kursun açılması gerekiyor. Eminiz ki açılan bu kursla birlikte talepler de artacaktır. Bu vesile ile de sürücü kurslarının bu mağduriyeti giderilmiş olacak” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde