24 Temmuz 2024

“ASKIDA EKMEK” VAR

  • PDF

Ünye Belediyesi, altyapı çalışmalarını tamamladığı ‘Askıda Ekmek’ uygulamasını Ünye’de 10 fırında hayata geçirdi. 
6 ay önce, ihtiyaç sahibi vatandaşlara katkı sağlamak ve ekmek ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile ‘Askıda Ekmek’ uygulamasının altyapı çalışmalarına başlayan Ünye Belediyesi, projeyi hayata geçirdi. İlk etapta şehir merkezinde 10 fırında uygulamayı başlatan Ünye Belediyesi yılbaşından sonra 10 fırını daha uygulamaya katarak toplam 20 fırında projeyi devam ettirecek.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde uygulamanın başladığı ilk fırını ziyaret ederek projenin tanıtımını gerçekleştirdi.Askıda Ekmek uygulaması Türkiye’nin değişik yerlerinde uygulanan bir proje olduğunu ancak kontrol edilebilirliğinin pek mümkün olmadığını belirten Başkan Çamyar, “Projeyi hayata geçirmeden önce 5-6 aylık süreçte yazılımı tamamen bizlere ait olan ve kontrol edilebilme noktasında son derece kullanışlı bir sistemle uygulamayı başlattık. Uygulama ile ekmek alan hayırsever vatandaşlarımız, bir ya da daha fazla ekmeği de ihtiyaç sahibi olanlar için alarak “Askıda Ekmek” bölümüne bırakacak. Her fırında “Askıda Ekmek” miktarını belirten tabela olacak ve ihtiyacı olan vatandaşlarımız askıya bırakılan ekmeklerden alabilecek. Yeni sistemle projenin başladığı 10 fırın birbiri ile bağlantılı olacak. Askıda ekmeğin olmadığı fırınları, askıda ekmek olan fırınlar ile dengelemiş olacağız. Bu sayede ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız elleri boş dönmemiş olacak. Proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, fırınlardan sıcak ekmeği kolayca temin etmiş olacak, israf önlenmiş olacak hem de Osmanlı döneminden beri devam eden sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini yaşatmış olacağız” dedi.

“ÜNKART” İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ SEVİNDİRECEK
Seçim öncesi açıkladığı projelerden biri olan “Ünkart” projesini de hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Çamyar, “Bugün bu projeyi de hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu kart, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza dağıtıldı ve evlerinde yaşayan kişi sayısı kadar kartlarına ekmek tanımlandı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız fırına giderek kartları ile ekmeklerini alabilecekler. Bu kartlara, şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız da kredi kartları ile yardımda bulunabilecek. İlerleyen günlerde de kart sahibi vatandaşlarımız market ihtiyaçlarını dahi bu kartla görebilecek. Amacımız sosyal belediyeciliğin imkanlarını hemşehrilerimize ulaştırmak.Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, tanıtım sonrası fırını gezerek Askıda Ekmek projesine 100 adet ekmekle katkıda bulundu. Ünye’de Uygulamanın başladığı fırınlar Oney 2, Ak, Gürcüoğlu (1,2), Metro, Karadeniz, Ayyıldız(1,2), Şafak, Kızılcahamam Bazlamacısı olarak açıklandı.İHA

 

AKILCI İLAÇ PROJESİ’NE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
- ORDU’DA ECZACI ESRA ÖZDAĞ TARAFINDAN BAŞLATILAN HASTALARIN GEREKSİZ İLAÇ KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇMEK VE KULLANILAN İLAÇLARIN TAKİP EDİLMESİ SİSTEMİ SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

(FOTOĞRAFLI)

METİN AKYÜREK 
ORDU (İHA) - Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde görev yapan Ecz. Esra Özdağ tarafından SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata geçirilen ‘Akılcı İlaç Polikliniği Projesi’ Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu Stok Analiz Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yılın Hastane Eczacısı Proje Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. 
Projeyi hayata geçiren Özdağ ve arkadaşlarını Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu makamında kabul ederek başarılarından dolayı Teşekkür Belgesi taktim etti.
Ecz. Esra Özdağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Akılcı İlaç Polikliniği’ uygulaması hakkında şu bilgileri verdi: “Hastanemize başvuran hastalarımız hekimler tarafından polikliniğimize yönlendiriliyor. Hastalarımızın ilaç kullanım alışkanlıkları değerlendiriliyor ve tedavi süreci gerekli öneriler ile kontrol altında tutuluyoruz. Yurt dışındaki örneklerini ve konu ile ilgili bilimsel çalışmaları göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz yaklaşımımızda hastaların kullandıkları tüm ilaçlar, ilaç-ilaç etkileşimleri, ilaç-besin etkileşimleri, ilaç-hastalık etkileşimleri değerlendirilerek hastaya özel İlaç Takip Çizelgesi hazırlıyoruz. Devam eden süreçte hastalarımızı belirli aralıklarla kontrole çağırarak durumlarını takip ediyoruz.Hastalarımızda ilaç konularında bilgi düzeylerini arttırıp, değer duygularını geliştirerek oluşan farkların kayıt altında tutulması kanıta dayalı sağlık iletişiminin geliştirilmesi konusunda sağlık sistemine çok şey kazandıracaktır. Akılcı ilaç polikliniği projesi sadece yarışmada birinci olmadı. Aynı zamanda sağlık hizmeti sunumuna yeni bir anlayış getirdi. Özellikle eczacılık mesleği açısından değerlendirildiğinde eczacının sistem içindeki sorumluluklarını da dile getirme imkanımız oldu.”

KÜÇÜKOĞLU: "ÖRNEK PROJE"
Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olduğunu kaydeden Genel Sekreter Küçükoğlu da Akılcı İlaç Polikliniği uygulamasının tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje olduğunu belirtti. İlerleyen aşamalarda Akılcı İlaç Polikliniği uygulaması Türkiye’nin pek çok ilindeki hastanelerde hayata geçirileceğini belirten Küçükoğlu, “Ordu ilinin bu konuda öncülük yapmış olması da ayrıca gurur vericidir. Bireylerin hatalı ilaç kullanımından zarar görmesinin önlenmesinde eczacıların aktif rol oynadıkları göz önünde bulundurulursa ülkemizde kronik hastalıklardan kaynaklı komplikasyonların önlenebilmesi adına bu uygulamanın önemli bir fark oluşturabileceğini düşünmekteyiz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde