24 Temmuz 2024

YENİ YAPRAKLI CAMİİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

  • PDF



İlçemizin yapraklı mahallesinde ekonomik ömrünü tamamlayarak yıkılan eski caminin yerine yapılan yeni cami gerçekleşen açılış ile resmen hizmete girdi.
 Yapraklı caminin açılış törenine Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mesut Ergün, MHP İlçe Başkanı Hayati Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Etem Kibar, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Serdar Salman, İlçe Müftüsü Hüseyin Can, Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Nurdoğan Karadağlıoğlu ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Program Sahil Büyük Cami Müezzin kayyumu Ahmet Özay'ın kur’an okunması ile başladı.
  Programın açılış konuşmasını yapan Yapraklı Cami Dernek Başkanı Hasan Şen eski caminin 1959 yılında yapıldığını ve ekonomik ömrünü tamamlandı için yıkılarak yeniden yapıldığını belirterek, “Yeni camimiz bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. Bu anlamda başta dernek yöneticilerimize yapraklı mahallesi halkına hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.
 
  “HAYIR YAPANLAR ÖLSEDE AMEL DEFTERLERİ KAPANMAZ”
 Daha sonra konuşan Fatsa Müftüsü Hüseyin Can ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bir kimse bir kuş yuvası kadar da olsa bir mescit yaptırırsa Allah ona cennette bir köşk yapar. Ben bu müjde ile kendilerini müjdeliyorum. Peygamberimiz hadisi şeriflerinde şöyle müjdelemiştir. Üç grup insan var ki bunların amel defteri kapanmaz, kendisi dünyadan ahirete gitse de amel defteri kapanmaz yani onun defterine hayır yazılır. Onlardan bir tanesi hayırlı evlat yetiştirmek, ikincisi ilim adamı yetiştirmek, üçüncüsü ise Sadaka i cariye. İşte yapraklı mahallesi sakinlerinin yaptırdığı bu cami bir Sadaka-ı Cariyedir. İnsanlar buradan faydalandığı sürece burayı yaptıranların defterleri kapanmıyor sürekli hayır yazılıyor. Allah cümlemizi bu insanlardan eylesin.” diye konuştu.
 

 “HEPİMİZ HAYIRDA YARIŞMALIYIZ”
 Programda son konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yeni caminin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Rabbim bu hizmetleri yapanlardan razı olsun çünkü bu hizmetler kişiler için değil dünyevi menfaatleri için değil sadece ve sadece Allah için yapılan hizmetler ve yatırımlardır. Bu vesileyle hayırseverler bu işe önce oldular, Rabbim emeklerini zayi etmesin mükâfatlarını bol versin bereketli versin inşallah. Rabbim sonumuzu da ahretimizi de hayırlı eylesin. Bu camiyi yapanlar öldüklerinde amel defterleri kapanmayacak bir hayra vesile oldular. Elbette ki öncelikle aslolan imandır Rabbim hepimize Kamil iman nasip eylesin ama bu Kamil imanı da süsleyecek salih amellere ihtiyacımız var. Hepimiz hayırda yarışmalıyız. Allah'ın mescitlerini Ancak Allah'a inanan ahiret gününe inananlar yapar diye ayeti kerime var. Ahirete inanmadan Allah'a inanmadan buraya para vermek bir sevap olmuyor dolayısıyla işin aslı öncelikle iman. İmanımızı korumakta çok güçlük çektiğimiz bu zamanda her türlü fitnenin fesatın yaşandığı ve söylendiği bu zamanda hoca diye karşımıza çıkıp da bu insanların imandan itikattan saptırıldığını günlerde öncelikle imanımızı sağlam tutmalı ondan sonra amellerimizi elbette ki artırmalıyız. O yüzden işin ehlini dinlemeli işin ehlinden imanımızı sağlam tutacak bilgileri almalıyız. Bu vesileyle bu camiler ve bu camiler ile beraber burada hizmet eden din görevlilerimize çok büyük görevler düşüyor. Sadece namaz kıldırmak değil doğal kaynaklarla ağaç yaş iken eğilir misali küçük yaştan çocuklarımızı doğru bir din eğitimine eğitmeliyiz. Sadece namaz kılmakla dinimizi yerine getirmiş olmuyoruz elbette ki namaz en önemli ibadetlerden Rabbim hepimize eksiksiz namazlarını tamamlamayı nasip etsin. Koca koca camiler yapılıyor, bu camileri yapmak elbette ki büyük bir marifettir ama içini doldurmak Allah için içini doldurmak daha büyük maharet ve marifettir. Bu vesileyle içerisinde her daim ibadet edilen mekanlar olsun İnşallah, bu camimiz de öyle olsun.” Dedi.
  Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan İlçe Müftüsü Hüseyin Can ile birlikte Dernek Başkanı Hasan Şen’e plaket takdim etti.
 Ünye Kapalı Ceza Evi Vaizi İbrahim Topal’ın yaptığı duanın ardından caminin açılış kurdelesi kesildi. Program öğlen namazının ardından ikram ile sona erdi.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde