24 Temmuz 2024

18 Aralık Göçmenler Günü Münasebetiyle Program Düzenlendi

  • PDF

 

           Ordu Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünce, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle yabancılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  

 Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde düzenlenen programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Baro Başkanı Av.İlhan Kurt, Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, İl Göç İdaresi Müdürü Eyyubi Kılıç, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile uluslararası koruma kapsamında Ordu’da bulunan yabancılar katıldı.

 Programın açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, uluslararası koruma kapsamında Ordu’da ikamet eden yabancılara seslenerek, “Sizleri burada görmek, bizleri son derece memnun etti. Her şeyden önce müslümaız elhamdülillah ve bütün müslümanlar bizim kardeşimizdir. Müslüman olmasanız dahi bütün insanlığa yardım etmek, zor durumda kalan insanların elinden tutmak, bir müslümanın görevidir. Tabiattaki hayvanatın bile elinden tutmak, onlara yardımcı olmak, biz müslümanların görevidir. Ensar ve muhacir örneğinde olduğu gibi sizler vatanlarınızdan, doğup büyüdüğünüz yerlerden, isteğiniz dışında göç etmek zorunda kaldınız. Sevdiğiniz vatanınızdan istemeyerekte olsa ayrıldınız. Bir çoğunuz hayatınızı kurtarmak için buralara geldi. Bu maceralara atıldı. İnsan olan herkesin son derece üzüldüğü bir çok manzarayı, istemediğimiz görüntüleri, televizyonlardan her akşam izleyip çok üzülüyoruz. Bazen küçücük çocuklar denizlerde boğuluyor ve cansız bedeni kumsallara vuruyor. Her gün onlarca müslüman denizlerde boğuluyor. İnsan olan herkesin bu duruma üzülmesi, acı çekmesi, ne yapmalıyız demesi, düşünmesi lazım. Dolayısıyla bunların da hemen hemen hepsi Müslüman. Bizleri kahrediyor bu görüntüleri görmek. Sizlerin de durumunu gayet iyi biliyoruz. Sıkıntılarınızın da farkındayız. Bizler, sizin her türlü ihtiyacınıza yardımcı olmak istiyoruz. Devletimiz sizlerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Göç İdaresi Teşkilatını kurdu. Valiliğimiz bünyesinde de Göç İdaresi Müdürlüğü var. Onun dışında da çözemediğiniz bir probleminiz varsa bizzat benimle de görüşebilirsiniz. Elimizdeki bütün imkanlarla sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Siz muhacirsiniz, biz ensarız. Sizlerin geçici bir sürede olsa burada kaldığınız sürece sıkıntılarınızı çözmek, bizlerin boynunun borcudur. Arkadaşlarım size Türk kanunlarının tanıdığı bir takım haklarınızı da anlatacak ve iş bulma, çalışma şartları konusunda da açıklamalarda bulunacaklar” dedi.

 Programda, Ordu’da ikamet eden yabancılar adına Afganistan, Irak, İran ve Suriyeli mülteciler birer konuşma yaptı. Afgan mülteci, “Allah’a çok şükür bize bu fırsatı nasip etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin sayesinde çeşitli ülkelerden gelen dili ve kültürü farklı insanlarla tanıştık ve bir araya toplandık. Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, ilimizin valisi sayın İrfan Balkanlıoğlu ve İl Göç İdaresi müdürü Eyyubi Kılıç’a saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ben bir Afkan mülteci olarak, bizlere kucak açtığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Dünya Mülteci Günümüz kutlu olsun” dedi.

 

Iraklı mülteci ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’ne, saygıdeğer Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na ve İl Göç İdaresine Irak’lı vatandaşlara güleryüzlerini hiç eksik etmedikleri için teşekkür ederim. Bu ülkeye olan saygı ve minnettarlığımızı ifade etmekte aciz kalırız. Allah bu ülkeyi korusun. Irak’lı vatandaşlarımız adına bu ülkeye ve Ordu’lulara sonsuz selamlarımız olsun” diye konuştu.

Suriyeli mülteci de programda yaptığı konuşmada, “Sözlerin duyguları ifade etmekte aciz kaldığı anlarda, bana burada konuşma fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi yapacağım konuşmada sizlere minnettarlığımı ifade edeceğim. Öncelikle saygıdeğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, sayın vali İrfan Balkanlıoğlu’na ve İl Göç İdaresi müdürü Eyyubi Kılıç’a ve tüm Türk toplumuna bizleri kucakladığı ve eşitliği sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca ikinci vatanımız da ikametimizi kolaylaştırmak adına her türlü yardımı bize sunan İl Göç İdaresi’ne Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Ordu ilinde çocuklarımızı kucaklayan tüm okullarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca üstün ahlakı ile bizleri gurbette değil de vatanımızda gibi hissettiren valimize ve Türk halkına teşekkür ederiz. Bizler muhaciriz sizlerde ensar oldunuz. Allah müslümanları ve islamı korusun. Tehdit bulutlarına rağmen güneşimiz hep aydınlık kalsın” şeklinde konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde