24 Temmuz 2024

İLK DEFA ŞEBEKE SUYU İÇTİLER

  • PDF

Ordu’nun 19 ilçesinde içme suyu yatırım faaliyetlerini sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, mahallelerin yıllarca çözülemeyen içme suyu sorunlarını birbir çözüme kavuşturuyor.

İÇME SUYUNDA BİRİKMİŞ SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

OSKİ, İkizce’nin 1972 yılında belde olduğu günden itibaren göreve gelen belediyeler tarafından çözülemeyen Gaziler Mahallesi’nin içme suyu sorununu çözdü. Yaklaşık 43 yıldır yaşadıkları sorunu kendi imkan ve yöntemleriyle aşmaya çalışan mahalle halkı, yenilenen şebeke hattı ile yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuştu.

OSKİ teknik personeli tarafından yapılan incelemede, bugüne kadar şebeke hattının döşenmediği tespit edilen mahalleye 75’lik polietilen boru kullanılarak 3.450 metre şebeke hattı döşendi. Gazi Mahallesi’nin sakinleri, yapılan çalışma ile onlarca yıllık bekleyişin ardından ilk defa sağlıklı, temiz ve kesintisiz içme suyu ile tanışmış oldu. 40 hanenin bulunduğu mahallede şebeke hattının bütün evlere bağlantı çalışmaları tamamlandı. Abone bağlantı çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

PERSONELİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMASI SONUÇ VERDİ

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; ”İkizce’de 43 yıllık içme suyu sorunu, ilçe şefliğimizin kendi imkanlarıyla çözüme kavuşturuldu. İkizce ilçe merkezine göre daha yüksek bir konumda yer alan Gaziler Mahallesi’ne mevcut arıtmadan su verilemiyordu. Bölgeye içme suyu hizmetinin verilmesi bu coğrafyada pek kolay olmadı. Ancak personellerimizin özverili ve yoğun çalışmaları sonucunda uygun bir kottan içme suyu kaynağı bularak mahalle sakinlerini içme suyu ile tanıştırdık” dedi.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde