24 Temmuz 2024

Kurtulmuş: “Seçim meydanlarında neyi vaat ettiysek bunları yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu Meslek ve Sanat Eğitimi Kursu (ORMEK) açıldı.

Yoğun katılımın gözlemlendiği açılış törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un yanı sıra, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Milli Eğitim Müdür Şaban Karataş, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un önemli mesajlar verdiği törende mehter takımı ve halk oyunları gösterisine de yer verildi.

Siyaset millete yukarıdan buyurma, yön verme işi değildir diyen Kurtulmuş; “Siyaset milletin gösterdiği istikamette yürüme, milletin ihtiyaç ve taleplerini karşılama işidir. Siyaset milleti devlet adına dizayn etmek değil, devleti milletin emriyle şekillendirme işidir. Biz bu görevle hükümlü olan bir siyasi kadroyuz” diyerek millete hizmete vurgu yaptı.

Kurtulmuş; “Hesapları kursaklarında kaldı”

1 Kasım seçimlerinde Türkiye 7 Haziran seçimlerinde karşılaşmış olduğu tabloyu düzeltti. Bu anlamda milletimiz kısa süre içerisinde yaşananlardan belki de kendisince ders çıkararak tek başına AK Parti’yi iktidara getirdi diyerek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “ Özellikle Ordu’da değerli hemşerilerimizin bize vermiş olduğu çok yoğun destekten ötürü bir kere daha teşekkür ediyorum. O zamanda söyledik, bizi tek başına güçlü bir şekilde iktidara getirdiğiniz takdirde sadece aramızdan bazı arkadaşları milletvekili seçmiş olmayacak, Türkiye’nin yolunu açmış olacaksınız. 1 Kasım’da başta hemşerilerim olmak üzere Türkiye’den destek veren vatandaşlarımız ülkemizin önünü açtı. Türkiye’yi dar boğaza sokmak isteyenlerin, ayağına çelme takmak isteyenlerin, Türkiye’nin kendi içerisinde problemli bir ülke olmasını isteyenlerin bir takım hesapları kursaklarında kaldı. 1 Kasım seçim olmanın ötesinde, istikamet veren, ülkenin geleceğini aydınlatan bir karar günü oldu. Yüz akıyla 1 Kasım’dan geçmiş olduk” dedi.  

“Türkiye’nin tamamının hükümetiyiz”

Sadece bize oy veren %50’lik dilimin partisi değil, Türkiye’nin tamamının hükümetiyiz vurgusunu yapan Kurtulmuş; “ %49 oranında yani, bize iki vatandaşımızdan biri oy verdi. Bizim ısrarla söylediğimiz bir şey var. Biz sadece bize oy veren %50’lik dilimin partisi değil, Türkiye’nin tamamının hükümetiyiz. Seçim meydanlarında neyi vaat ettiysek bunları yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamış olduğu reform paketini gerçekleştireceğiz. Hizmeti birlikte yapacağız. Bu yolda her zaman desteklerinize ihtiyacımız var” dedi.

“İki projeyle örnek vermek istiyorum”

Tüm Türkiye’de olacağı gibi Ordu ilinde vaat ettiğimiz tüm hizmetleri gerçekleştireceğiz diyen Kurtulmuş; “Bunlardan iki tanesine örnek vermek istiyorum. Birincisi Alan Bazlı Destek Projemizdir. Seçimden önce alan bazlı desteğe devam edeceğiz demiştik. Çok şükür seçimden sonra bunu çıkardık ve Ordu – Giresun çevre halkımız alan bazlı destekten istifade edecekti. Sadece 2014 yılında alan bazlı destek ödemesinden Ordu’nun istifade ettiği rakam 280 milyon lira civarındadır. Bu destekler ile bölgemizin en önemli kaynağı olan fındık hem değerlenecek hem de fındıkta alan yenilenmesine gidilecektir. İkincisi Ordu Merkez’deki devlet hastanesinin yapılmasıdır. Bilindiği üzere 320 yataklı bir projeydi ve bunu 450 yataklı bir proje haline getirdik. Geçtiğimiz hafta da bunun kararı verildi. İhalesi yapılarak bu hususta da çalışmalar sürecektir. Bunların yapımını inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Açılış töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “ 64. Hükümetimizin başbakan birinci yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u 1 Kasım seçimleri nihayetinde vermiş olduğumuz güçlü destekle birlikte kabinenin iki numaralı koltuğundaki değerli makamda bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancımla birlikte kutluyorum. Aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yılmaz; “500’e yakın kursla eğitim vereceğiz”

Büyükşehir Belediyemizin vaatleri içinde olan meslek edindirme kursları ile ilgili öncelikle bilgi vermek istiyorum diyen Enver Yılmaz; “Altınordu ilçesinde 5 Ekim 2015 tarihinde meslek edindirme kursunu açmıştık. Ünye ve Fatsa’da da açacağımızın sözünü vermiştik. Çok şükür üç ilçemizde de açılışını gerçekleştirdik. Altınordu ilçemizde 12 derslik, 31 usta öğretici ve 27 branşta 1006 kursiyer ile eğitime devam edilmektedir. Bu gün burada Fatsa ilçemizde 27 Ekim tarihinden itibaren eğitime başlayan 18 derslikli, 15 usta öğretici ile birlikte 11 branşta 22 grup açılarak 567 kursiyer ile eğitime devam edilmektedir. Ünye’de ise 777 kursiyer ile eğitime devam edilmektedir. Ordu genelinde çok kısa bir süre olmasına rağmen 2350 kursiyer ile eğitimimize devam ediyoruz. 500’e yakın kurs ile hemşerilerimize eğitim vermeyi planlıyoruz. Kuruluş amacımıza uygun şekilde kursiyerlerimizin memnuniyeti için hassas davrandığımızı belirtmek istiyorum. Fatsa ORMEK’te Kur’an-ı Kerim okuma, diksiyon, 4-6 yaş çocuk eğitimi, resim, guaş boyama, heykel yapımı, İngilizce, ebru, bağlama, piyano, Türk halk müziği, keman, fotoğraf, Arapça, Almanca, ney, gitar, kurban kesimi, halk oyunları, drama, uygulamalı tiyatro, tasavvuf eğitimi, nikah şekeri kursu, ofis programı kullanımı, kadın giysileri dikimi, takı tasarımı, ahşap süsleme, iş güvenliği sağlığı, pastacı çırağı dahil olmak üzere 500’e yakın farklı alanlarda kurs verme imkanını Fatsalıların hizmetine sunmuş olduk. Sizler çok daha iyilerine ve güzellerine layıksınız” dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde