24 Temmuz 2024

TEK OLAN ÜRÜNLERİ SATMIYOR

  • PDF

Ordu’nun Fatsa ilçesi antikacılık yapan ve yıllar boyu biriktirdiği eserleri geçmişten günümüze taşıyan ‘Fatsalı Antikacı Nizam’ yüzlerce ürününü iş yerinde sergiliyor. 
‘Antikacı Nizam’ olarak içlere tanınan Nizamettin Onmuş, nostaljik ürünlerin babasından miras kaldığını ürünleri satmaya kıyamadığı için dükkanında sergilediğini ifade etti. Sakarya Mahallesi'nde dört yıldır antika işiyle uğraştığını ifade eden Nizamettin Onmuş, “Babam 30 yıl boyunca tüfek ve tabanca tamiri yapmış, antika ürünler biriktirmiş. Ben de babamın vefatından sonra kalan bu yadigar ürünleri hurdacıya vermeye kıyamadım. Babamdan kalan ürünlere ilaveler yaparak yüzlerce ürünün olduğu antikacı dükkanı açtım. Elimde 100 yıllık antika ürünler var. Eski tüfekler, bıçaklar, bakırlar, ibrikler, sağanlar, gramofonlar, tabancalar, öküz boyunduruğu, isli lambalar, orak, kömürlü ütü ve daha birçok antika ürün bulunmakta” dedi.
Fatsa’da antika işini yapan tek kişi olduğunu ve kendisinden sonrada bu işi yapacak kimsenin olmamasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Nizamettin Onmuş, bu işi kazanç amaçlı değil, hobi olarak yaptığını belirtiyor.
İl dışına çıktığında beğendiği antika ürünleri aldığını ve dükkanında sergilediğini belirten Nizamettin Onmuş, mağazasında tek olan ürünleri satışa sunmadığını vurguluyor.

“MÜZE AÇMAK İSTİYORUM“
Antikaların geçmişe ışık tutan parçalar olduğunu dile getiren Antikacı Nizam, “Burada antikacı dükkanı olduğunu duyan meraklılar sık sık geliyorlar. Gelen müşteriler ürünleri izliyor, inceliyor ve gidiyor. Ben bu ürünleri sergileyerek tarihe ışık tutuyorum. Elimdeki bu nadide eserleri sergilemem üzere destek olacak kurum ve kuruluşlar olursa Fatsa merkezde müze açmak istiyorum. Hem daha fazla kitleye ulaşmak hem de geçmişimizi hatırlatmak üzere güzel bir sergi olacağını düşünüyorum. Belediyemiz bana yer tahsisinde bulunursa hem elimdeki eserleri hem de il dışından getirteceğim antikaları halkımıza sergilemek ve geçmişi yâd etmek istiyorum” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde