24 Temmuz 2024

VALİDEN KARACA ÇAĞRISI

  • PDF

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu yaban hayatında en çok karacaların bulunduğuna dikkat çekerek, vatandaşlardan karacaların avlanmamasını ve yavrularının yetim bırakılmamasını istedi.
Vatandaşların karacaları doğanın bir parçası olarak görmesi gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, sosyal medya sayfasından yaptığı çağrıda bir geyik türü olan karacaların avlanmamasını ve zarar verilmemesini istedi.
Karacaların Ordu’da çok sayıda olduğunu ancak çok ürkek oldukları için bazen istenmeyen durumların ortaya çıktığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Sayıca çok fazla olduklarından bazen yola fırlıyorlar. Bazen de yavrusu alan anne ceylan birşeyden çok korkunca kaçıyor, yavrusunu bulamıyor. Bu yavruları biz rehabilite edip büyütüp doğal ortamına salıyoruz.
Ordu köy yollarında ceylanlara dikkat.Bir veya ikiz, üçüz ceylan yavrularını yetim bırakabilirsiniz” dedi.
Ordu'daki ormanlarda karaca popülasyonunun sürekli arttığını, şu ana kadar yüzlerce karacanın tedavi edilerek tekrar doğaya salıverildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Annesi ölen karacaların yavrularını gören vatandaşlarımız Orman idaresine, jandarmaya haber versinler. Sözleşmeli veterinerimiz vasıtasıyla bakım ve rehabilitasyonu yapılıyor, buradan doğaya salınıyor" diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde