24 Temmuz 2024

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’dan kanun teklifi

  • PDF

CHP, Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik yapılması için teklif verdi. Teklife göre; seçimlerde her iki cinsten yüzde 50 aday gösteren veya gösterdiği adaylar arasında  cinsler arasındaki  fark yüzde 2’yi  aşmayan genel barajı aşmış bulunan siyasi partilere devlet yardımı yapılacak.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hazırladığı Siyasi Partiler Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi. Teklif, Siyasi Partiler Kanunu’nun “Devletçe Yardım” başlıklı maddesinde değişiklik öngörüyor. 

Teklife göre; Yüksek Seçim Kurulunca son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan, her iki cinsten yüzde 50 aday gösteren veya gösterdiği adaylar arasında cinsler arasındaki  fark yüzde 2’yi  aşmayan ve Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 33’üncü maddesindeki genel barajı aşmış bulunan siyasi partilere her yıl hazineden ödenmek üzere o yılki genel bütçe gelirleri “(B) Cetveli” toplamının beş binde ikisi oranında ödenek mali yıl için konacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde