24 Temmuz 2024

FOTOĞRAFIYLA DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

  • PDF

Ünyeli fotoğraf sanatçısı Şeref Akçay, Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu(FIAP) tarafından 10.'su düzenlenen “10th FIAP Clubs’ World Cup”ta 2. oldu.
Yurt içi ve yurt dışında katılığı birçok yarışmadan ödüllerle dönen Ünyeli fotoğraf sanatçısı Şeref Akçay, kendi alanında ulaşılması güç bir rekora imza atarak 10. Dünya Kupasında “Berire” adlı fotoğrafıyla 2. oldu.
Başarısını kamuoyu ile paylaşan Akçay ilk olarak hedefine ulaştığını belirtti. Akçay "10 seneye yakın fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Bunun yaklaşık 4 senesi sanat fotoğrafçılığıyla ilgili. Bu sürede ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alıyorduk, bu bizi memnun ediyordu. Dünya Kupasına katılma işi de aklımızda vardı ve geçtiğimiz senelerde sergileme ödülleri almıştık fakat bu aldığımız dünya 2.'liği biraz sürpriz oldu. Hedefimiz dünya çapında başarıydı. Açıkçası bu kadar erken beklemiyorduk" dedi.

YARIŞMADA 2. OLAN İLK TÜRK
Akçay şunları söyledi: “Bu yarışma dünya çapında senede bir defa yapılan bir yarışma ve 10. kez gerçekleştiriliyor. Türkiye'de bu yarışmada daha önce derece alan var ancak bireysel anlamda ilk 3'te dereceye giren olmamıştı. Dolayısıyla u alanda ilk 3'e giren ilk Türk'üz. Bu yarışmaya 285 takım katıldı. Her takımda 10 kişi var ve her kişinin en fazla 2 fotoğraf verme hakkı var. Yarışmada takımımız 33. sırada olsada bireyselde 2.'lik elde etmiş olduk. Bu kadar kişi, bu kadar fotoğraf üstadının arasından bu başarıyı elde etmek bizim için çok önemli. İnşallah bir seneye mahsus olmaz ve her sene alırız.” 

“KADIN HAKLARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”
Fotoğrafın ismini neden "Berire" koyduğunu anlatan Şeref Akçay “Bu isim benim çok hoşuma giden bir isim. Bu isim sahibi kişi duygusal birisi ve bunu fotoğrafa yansıtmak istedik. Kadın hakları ve yaşanan bazı olumsuz şeyler evrensel bir konu. Biz bu soruna biraz dikkat çekmek istedik” ifadelerini kullandı. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde