24 Temmuz 2024

YEREBASMAZ; “BEN GELMEDİM KAVGA İÇİN, BENİM İŞİM SEVGİ İÇİN”

  • PDF

 “Hangi Liste Kazanırsa Kazansın, Kazanan Fatsa Olacaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Teşkilatı 29 Kasım Pazar günü ilçe kongresi gerçekleştirecek.

İki listenin yarışacağı kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı ve yönetimi belirlenecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Adayı Erol Yerebasmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe kongrelerinden daha da güçlenerek çıkacağına vurgu yaptı.

İlçe kongresi ardından küskünlük yaşanmasının söz konusu olmayacağını belirten Yerebasmaz, “Hangi liste kazanırsa kazansın aslında tek bir kazanan olacaktır. O da Fatsa’dır” dedi.

Delegelerimiz takdir gösterir de bizim listemizi göreve getirirse Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı olarak yerelde Fatsa’nın talep ve isteklerine çözüm getireceğiz diyen Yerebasmaz; “Yunus EMRE’nin dizelerinde söylediği gibi “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için” diyerek çalışacağız. Fatsa ilçemizi en üst noktalara taşımayı amaçlayacağız” dedi.

“Biz biriz ve birlikteyiz, ayrımcılık doğru değildir”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimi oluştururken ayrımcılık yapılması partiye olumsuz bir hava katar diyen Yerebasmaz, tüm tabanı kucaklayan bir liste ile seçime gideceğini ifade etti.

Erol Yerebasmaz; “Parti içi seçim olacağı için biz kendi üyelerimize ve delegelerimize ulaşmak ve onlarla yerel ile genel konuları görüşmek üzere buluşuyoruz. Bu bizler için büyük bir fırsat oldu. Partimizin temeli olan üyelerimize ulaştık. Delege seçimlerinden sonra da delegelerimize yoğunlaştık. Ben delegelerimize çok uzak değilim ama uzakta kaldığım delegelerime de ulaştığım için bu da benim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Ben bu seçimlerden Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazançlı çıkacağına inanıyorum. Delege seçimleri boyunca olgun bir tavır sergiledik. Kendilerine genç diyen grubun içerisindeki bazı arkadaşlarımızdan kaynaklı ufak sorunlar yaşadık. Fakat ben gençlerin hepsini çok seviyorum. Kendi siyasal düşüncelerine ve özgür iradelerine de saygı duyuyorum. Fakat partiyi genç ve yaşlı olarak ikiye bölmelerini doğru bulmuyorum. Çünkü bu söylem ayrımcılığa giriyor. Yaş ve cinsiyet ayrımı sosyal demokrat politikaların özünde yoktur” diye konuştu.

“Benim listem toplumun bütün kesimine hitap ediyor”

Yerebasmaz; “Benim listem açık. Listemdeki isimlerin Ahmet, Ayşe olması önemli değil. Benim listem toplumun bütün kesimine hitap ediyor. Bu listede işsiz de olacak, işçi de olacak, esnaf da, emekli de, gençte, yaşlı da olacak. Her kesimin sorununu yansıtacak 17 kişinin içinde ne kadar ulaşabilirsek o kadar güzeldir. Burada isime odaklanmak yanlıştır. Çünkü biz bir ekip olarak yola çıkacağız. Biz göreve geldiğimiz takdirde elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğimize inancımız tamdır.  Her Fatsalı gibi bizler de Fatsa için iyi şeylerin olmasını temenni ediyoruz” dedi.

“Dargınlık ve kırgınlıkların olmayacağına inanıyorum”

Onurlu bir mücadele ile yolumuza devam ediyoruz diyen Yerebasmaz, iktidar ışığının Fatsa’da yanacağını şu ifadeler ile belirtti; “Ben emekli olduktan sonra bir yerel, iki genel ve bir Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdim. O zaman nasıl çalışıyorsak şimdi de aynı şevk ve heyecanla çalışıyorum. Bu yönetimin sonucu Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar ışığı olacak. Bu ışık ta Fatsa’da yanacaktır. Biz onurlu bir mücadele ile yolumuza devam ediyoruz. Son iki günümüzü kaldı. Seçimin sonucunda kim kazanırsa kazansın, kazananın Fatsa olacağını düşünüyorum. Dargınlık ve kırgınlıkların olmayacağına inanıyorum” dedi.  

“Partiyi tabana yayma politikasını daha da geliştireceğim”

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda on parmağın tek yumruk olması lazım diyen Erol Yerebasmaz; “Seçimin sonucunda delegelerimiz bizleri yönetime getirirse bu zamana kadar yapılan çalışmaların üzerine bir şeyler katmamız gerekecek. Bunların bir tanesi, parti binamız konum olarak güzel bir yerde ancak kat olarak yüksek. Bu durumdan şikâyetçi olan parti mensupları var. Yeni oluşacak yönetim kuruluyla bu konuyu değerlendirmek isteriz. Diğer listenin seçimi alması durumunda onların da bu konuyu değerlendirmesini beklentisindeyiz. Halkımızın daha kolay ulaşabileceği bir yere taşınılabilir. Ben bu konuyu delegelerimiz ile paylaşacağım. Bunun yanı sıra delegeler ile kısa mesaj sistemi oluşturacağım. Partiyi tabana yayma politikasını daha da geliştireceğim” dedi.

Sonucun Fatsa için hayırlı olması temennisinde bulunan Yerebasmaz; “Cumhuriyet Halk Partililerin ilçe kongrelerinden küskün olarak çıkmaya hakkı yoktur. Bu seçimi kim alırsa alsın Nazım’ın dizelerinde söylediği gibi; “Eli kolu zincire vurulmuş, vatan çırılçıplak yere serilmiş, oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş, beyler bu vatana nasıl kıydınız” ifadesini değiştirmeye çalışacaktır” dedi.

YeniHaber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde