24 Temmuz 2024

SURİYELİ SIĞINMACILARA YARDIM ELİ UZATTILAR

  • PDF

Fatsa Kaymakamlığı önderliğinde ve Fatsa İlçe Müftülüğü işbirliğinde Suriye’den gelen yardıma muhtaç sığınmacılara yardım eli uzatıldı.

Fatsa Suriyeli Mültecilere Yardım Derneği aracılığıyla yardıma muhtaç Suriyeli ailelere gıda, ev ve giyim eşyası yardımı yapıldı.

Konuyla ilişkin gazetemize bilgilendirmede bulunan Fatsa Müftüsü Hüseyin Can; “Fatsa Suriyeli Mültecilere Yarım Derneği Suriye’den savaş nedeni ile ülkemize göç etmek, sığınmak zorunda kalmış fakir ve yardıma muhtaç ailelere madden ve manevi açıdan yardım etmek için kurulmuş bir dernektir. Bu dernek Fatsa Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan bir dernektir. Damla Derneği Başkanı Şule Kibar, Fatsa Müftülüğü Dini Hizmetler bürosundan Fatma Madran, Berna Varol Akbulut hocalarımız derneği kuranlar arasındadır. Derneğe Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardımlar sağlandı. Soba, ocak, tüp gıda yardımı gibi temel ihtiyaçları giderildi. Fatsa Müftülüğü olarak bizler yine gıda yardımında bulunduk. Kuran kursu hocalarının da aracılığıyla battaniye, yatak ve kıyafet destekleri geldi. Bunların dağıtımları dernek bünyesinde devam ediyor. Suriyeli ailelerin evlerindeki mağduriyetler bu şekilde giderilmeye devam ediyor. Birçoğunun evleri yüzeye serdikleri halılardan ibaretti. Bu soğuk kış aylarında üzerlerine alacak battaniyeleri dahi mevcut değildi. İnşallah bu yardımların devamı gelirse, yetim çocuklara da aktarmayı düşünüyoruz. İlçe Kaymakamlığımızın organizasyonunda Fatsa Müftülüğü olarak yer almaya, ihtiyaç sahiplerine fayda sağlamaya çalışıyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde