24 Temmuz 2024

Balkanlıoğlu, “Mesleğini Sevin, Kendinizi Çok İyi Yetiştirin”

  • PDF

 

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Hekimoğlu Erkek Yurdu ile Evliya Çelebi Kız yurdunda kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Kariyer sohbetleri kapsamında Hekimoğlu Erkek Yurdu ile  Evliya Çelebi Kız Yurdunda kalan öğrencileri ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilere  Valilik mesleğini anlatarak, öğrencilerle mesleki tecrübelerini paylaştı. 

Türkiye’nin idari yapısı içinde valilerin görev, yetki ve sorumluluklarıyla ilgili öğrencilere bilgiler de  veren Vali  Balkanlıoğlu, “Valiliğin kurumların uyumlu bir şekilde işleyişinde valilerin koordinasyon görevi  bulunuyor. Vatandaşların sorunlarını da dinleyerek, çözüm bulmaya çalışıyor. Valilik bizim ülke sisteminde  önemli bir görev” dedi ve öğrencilerle  mesleki tecrübelerini paylaştı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu ve zor şartlar altında eğitimini tamamladığını anlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, eğitimin önemine vurgu yaparak, ”Ülkemizin geleceği genç nesiller sizlersiniz. Her biriniz yarın değişik iş kollarında hayata atılacaksınız ve içinizden yüksek makamlara gelecek olan arkadaşlarınız olacak. Ne kadar iyi yetişir, iyi donanım sahibi olur, mesleğinizin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip olursanız iş bulma şansınızda o derece artar. Burada zamanınızı çok iyi değerlendirin, mesleğinizi mutlaka sevin” diyerek, yabancı dil bilmenin her zaman avantaj ve öncelik sağlayacağının altını çizdi ve öğrencilere   bazı tavsiyelerde bulundu.

 “Bizler bulunduğumuz illerde sizin gibi gençler iş bulsun diye gayret ediyoruz. Bir işe başvuruda en büyük garanti sizlersiniz. Artık, özellikli insanlar çalıştırılmak isteniyor. Bu nedenle kendinizi çok iyi yetiştirin” diyen Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun güzel bir vilayet olduğuna dikkat çekerek, “Sizler Türkiye’nin değişik illerinden  buraya okumak için geldiniz. Bulunduğunuz şehri tanımakta, kültürünü, güzelliklerini öğrenmekte sayısız fayda var” şeklinde konuştu

Vali Balkanlıoğlu daha sonra, öğrencilerin sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini de dinleyerek, tek tek not aldı ve  ilgili yerlere iletileceğini ve takipçisi olacağını ifade etti.

Yurtta kalan öğrenciler ise, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun kendilerini ziyaret etmesinden ve mesleki tecrübelerini  paylaşmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, Vali Balkanlıoğlu’na kendilerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkürlerini sundular.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde