24 Temmuz 2024

“KAZANAN CHP OLSUN İSTİYORUM”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Adayı Erol Yerebasmaz, parti binasında basın açıklaması düzenledi.

Geniş katılımın gözlemlendiği toplantıda önemli mesajlar veren Erol Yerebasmaz; “T.C’nin teminatının Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bildiğim için aday oldum” dedi.

“Topluma karşı duyduğum sorumluluk görev almaya yöneltti”

Erol Yerebasmaz açıklamalarına şu ifadelerle devam etti; “29 Kasım 2015 tarihinde Fatsa ilçe kongremiz yapılacaktır. CHP Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu Müdafa-i Hukuk Cemiyetinin temellerini atıp kurduğu bir partidir. C.H.P, Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde kurulmuş olup 92 yılı aşkın varlığını sürdürebilen bir ulu çınardır. CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Partidir. Başta Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda olmak üzere gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecine de öncülük etmiştir. İşte CHP onun için ulu çınardır. Bizlerde böyle bir partinin mensubu olmaktan gurur duyduğumuz gibi partimize karşı olan sorumluluğumuzu da unutmamak durumundayız. Bu duygularım ve topluma karşı olan borcum beni 29 Kasımda yapılacak kongrede sorumluluk almaya zorladı” dedi.

“Parti içi kardeşlik yarışımız devam edecektir”

Güzel bir demokrasi olgunluğu vererek kongre delegelerimizin seçimlerini yaptık diyen Erol Yerebasmaz; “ Bundan sonraki aşamada da aynı olgunluğu göstererek parti içi kardeşlik yarışımız devam edecektir. Düşüncelerimde yer alan birlikteliği yaşama geçirememenin burukluğunu da ayrıca taşımaktayım. Bu konuyu siz değerli partililerimle paylaşmak isterim. Birlikten güç doğar anlayışı ile diğer liste içinde yer alan değerli arkadaşlarıma ön seçimler öncesi iki kez tek liste hazırlayıp kongreye gitmemizin partimizi daha da güçlendireceğini ilettim ama kabul görmedi ve bende demokratik düşünceleri içinde kendilerine saygı duydum. Partimizin geleceği bilimsel düşünme, birlik beraberlik ve çalışma alışkınlığının derinleştirilmesine bağlıdır. Sadece şimdiyi değil, aynı zamanda gelecekteki gelişmeleri de açık bir şekilde öngörebilmeliyiz ki partimizdeki büyümeyi sağlayalım. Saygıdeğer katılımcılar; Bildiğim ve emin olduğum bir şey partimizin kongrenin sonucundan karlı çıkacağı ve kazananın C.H.P. olacağıdır” dedi.       

“Ben niçin aday oldum?”

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Adayı olmasının nedenlerini anlatan Yerebasmaz; “Ben niçin aday oldum? 20 yılı okul ve kurum müdürlüğü olmak üzere 33 yıl topluma ve gençlerimize eğitim ve üretim alanında hizmet ettim. Fatsa Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi kurucu müdürlüğü ile başlayan yöneticilik yaşantım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 2010 yılına kadar Samsun Atakum Anadolu Teknik Lisesi ile 2013 yılına kadarda Samsun Terme Anadolu Teknik Lisesi müdürlüğünden emekliye ayrılarak sona erdi. Emekli olduğumun sonraki günü de memuriyete başlarken ayrıldığım C.H.P’ne üye oldum. 2014 yerel seçimlerinde de Fatsa Belediye Meclisi üyesi seçildim. Bu süreç içersinde çalıştığım kurumlar ulusal ve uluslararası bazda oldukça büyük başarılar kazandı. İşte başarının mimarı olarak hep inandığım ekip çalışmasını Fatsa siyasetine uygulayarak siyasal yaşantımıza kazandırmak, gelecek nesillerin özgür, çağdaş ve hukukun üstünlüğünün egemen kılındığı bir ülkede yaşamalarına katkı vermek için aday oldum. T.C nin teminatının CHP olduğunu bildiğim için aday oldum,

CHP’nin düşenin elinden tuttuğunu bildiğim ve bir elde ben uzatmak için aday oldum. Genelde ülkedeki, yerelde Fatsa’daki karanlığın aydınlığa dönüşmesine bir mum yakarak bende katkı vermek için aday oldum,

Siyaseti kavga kültürü algısından kurtarıp, Fatsa’ya hizmet yarışına çevirmek için aday oldum, Alın terimizi üretime, Emeğimizi yüce değere, yani hak ettiği yere getirmek için aday oldum. Bayanlarımızı Kurtuluş Savaşı’nın Kara Fatma’sı, Nene Hatun’u ve Şerife Bacı’sı gördüğüm ve onlardan güç aldığım için aday oldum. Gençlerimizi ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin, olarak gördüğüm için ve onlarla haberleştiğim için aday oldum.  Fatsa ile yüreklerimizi, sevdamızı birleştirip tek bir yürek ve Karadeniz’in dalgaları gibi çarparak destan yazmak için aday oldum. İnsanları aydınlatmanın yönetmekten daha zor olduğunu bildiğim ve parti içi eğitim faaliyetlerini yaşama geçirmek için aday oldum, ve sonuç olarak kavgamızı sevdaya, sevdamızı Fatsa’ya dönüştürmek için aday oldum” dedi.

“Aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum”

CHP ofislerde, apartman dairelerinde başkalarının uzaktan kumandalı emirleriyle değil kurtuluş savaşının kızgın küllerinde kurulmuş bir partidir diyen Yerebasmaz açıklamalarına şu sözlerle son verdi; “ Savaşı da barışı da, iyiyi de kötüyü de, ihaneti de vefayı da, büyüğünü de küçüğünü de ve sıkılmış bir yumrukla tokalaşamayacağını da bilir. Bu bilinç içerisinde aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyor, katılımınızdan ve beni sabırla dinlediğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Kazanan Fatsa olsun diyorum. Kazanan CHP olsun istiyorum” dedi.

                                                 

 

                                                                                                                                                                                                                 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde