24 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, ”Yapılacak En Büyük İyilik Kan Bağışında Bulunmaktır”

  • PDF

Kızılay Ordu Şube Yönetimi, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kızılay Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen, Başkan Yardımcısı Cemal Aydın, Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez’i kabul eden Vali Balkanlıoğlu, kan vermenin sağlık açısından önemine değinerek, ”Ben de kan veriyorum. Kan bağışını herkese tavsiye ediyoruz. Kızılay kan bağışı faaliyetleri son derece önemli. Kan ve kan ürünleri doğrudan doğruya insan hayatı ile ilgili ve kime ne zaman kan ve  kan ürünlerinin ihtiyaç olacağı hiç belli değil. Dolayısıyla kendimize, çocuklarımıza, akrabamıza veya bir başka insana yapılabilecek en büyük iyilik kan bağışıdır” dedi.

“Kan bağışı insan hayatının kurtarılmasında büyük önem arz ediyor. Bu nedenle kan bağışına çok önem vermemiz gerekir. Ben bir çok kez kan bağışında bulundum ve burada da kan vermeye devam edeceğim” diyerek, Kızılay kan bağış aracının önümüzdeki günler içerisinde Valilik binası önünde olacağını  ifade etti ve “Başta ben olmak üzere tüm Valilik çalışanlarımız kan verecek, herkesi teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, 2014 yılında 15 bin 973 ünite kan, 2015 yılının ilk on ayında ise hedefimiz olan 16 bin 400 iken, alınan  ünite kan sayımız 17 bin 500 oldu.Yıl sonu hedefimiz 20 bin ünite” diye konuştu ve Vali İrfan Balkanlıoğlu’na destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde