24 Temmuz 2024

ORDU VİZYON 2023 KALKINMA VE YATIRIM ÇALIŞTAYI YAPILDI

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediye’mizde Ordu Vizyon 2023 Kalkınma ve Yatırım Çalıştayı kapsamında Sektörel Analiz Eylem Planı tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, ilçe Belediye Başkanları ve resmi kurum çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz hedeflerinin Ordu’nun bir Turizm kenti olma konusunda önemli projeleri olduğunu belirterek, “Gelecek projeksiyon ülkemiz açısından 2023’dü, 2053’dü, 2071’di bu gibi projeksiyonlar var. Yerel yönetimler olarak elbette çizmiş olduğumuz bir proje var ama Ordu Büyükşehir olduktan sonra Ordu bir turizm kenti mi olacak, Ordu bir tarım kenti mi olacak, Ordu bir kültür şehri mi olacak, Ordu bir sanayi şehri mi olacak bunun teknik anlamda bir çalışmasının yapılması lazım. Bu çalışma ile yeni yapılan havalimanı ile gelecek olan yatırımlar nedir, ne değildir bunun fizibilitesini yapacağız. Uluslararası tecrübeye sahip olan bir akademisyen ekibimiz ile 19 farklı meslek grubunu bir araya getirmek suretiyle bir çalışma yapacağız ve ortaya bir rapor çıkacak. Bu rapor çerçevesinde de biz yerel yönetimler olarak diyeceğiz ki Ordu bir Turizm kenti olacak. Çalışma ekibi turizme yönelik tüm birimlerimize bir rapor sunacaklar, sivil toplum kuruluşları sanayi kuruluşları görüşlerini sunacaklar. Kültür ve turizme ilişkin veya alt yapıya ilişkin yapılması gerekenler neyse bunlara yönelik teknik rapor sunacaklar işin özeti bu. Biz bu çalışmanın bir benzerini Liman konusunda Ordu'da yaptık. Bu anlamda yaklaşık 500-600 sayfalık bir brifing bizlere sundular. O brifing dosyası ile birlikte Ordu'daki Karadeniz'deki liman işletmeciliği dünyadaki ve Ortadoğu'daki Türkiye Cumhuriyetlerindeki liman işletmeciliği ile birlikte olması muhtemel olabilecek çalışmalarla bize bir ufuk çizdiler. Bunun çerçevesinde biz elimizdeki limanları bu kapsama alıp değerlendirmeye tabi tuttuk şu anda fizibilite çalışmaları yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Ordu Hava Limanı'ndan sonra hatta hava limanının 3 katı maliyeti büyüklüğünde büyük bir konteynır limanına bölgesel bir limana kavuşma noktasında ilk adımı attık. Bu adım geriye dönüşü mümkün kılmayacak bir adım.” dedi.

 “İLİMİZİN İHTİYAÇLARININ ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA EN ÜST SEVİYEDE GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Büyükşehir ile birlikte Ordu’nun klasik hizmetlerin ötesine geçtiğini belirten Başkan Yılmaz, “2017 yılına kadar bin 300 kilometrelik bir sıcak asfalt kampanyası başlattığımızı daha önce söylemiştim ve çok şükür ki bu çalışmaların ürünleri artık yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Su konusunda da 2017 yılında su meselesini yüzde 96 çözmüş olacağız. Organize Sanayi Bölgesi konusunda da yılların kronikleşmiş sorunları konusunda ciddi adımlar attık. 30-40 yıldır Ünye'de büyük sorun olan organize sanayi bölgesi yer konusunda ciddi bir adım attık ve dün itibariyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı elemanları Ünye OSB konusunda çalışmalara başladılar. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde su kuyularının taşınma meselesini de bir bütçe ayırarak hallettik ve Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesinde önünde bir engel kalmadı. Altınordu ilçemizde ikinci Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaklaşık 1080 dönümlük alan da tahsis edildi. Havaalanının ilimize çok ciddi getirileri olmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde 80 tane Arap gazeteciyi ilimizde ağırladık ve burada Ordu'nun çok ciddi tanıtım oldu. İlk açıldığında yolcu olur mu olmaz mı tartışmaları yapılırken 13 Kasım itibariyle günlük 11 bin uçuşun olduğu ve Türkiye'de yolcu kapasitesi yoğunluğu itibariyle en büyük ve en yoğun beşinci havalimanı olması sıfatını kazanmış bir havaalanımız var. 2016 yılında günlük 15 uçuşun gerçekleşeceği ve 2016 Mayıs-Haziran aylarında Avusturya ve Almanya'ya da direkt uçuşların yapılabileceği bir havalimanımız var. Bu bizim için çok önemliydi. Ordu Havalimanı dünyada model bir Havalimanı özelliğini taşıyor. Yolcu kapasiteleri ve uçak sayılarının beklentilerin çok çok üzerinde olması Ordu’nun gizli kalmış potansiyelinin ortaya çıkması konusunda bize ufuk verdi diyebiliriz. Biz Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları siyasi parti temsilcileri başta Ordu Valiliği ilçe belediyelerinin tamamı ile toplumumuzla uyumlu bir şekilde çalışmak suretiyle ilimizin ihtiyaçlarını çözümü konusunda en üst seviyede gayret gösterdiğimizi özellikle bilinmesini istiyorum.” dedi.

 “TEK HEDEF GALİP GELMEK OLMALI”

Toplantıda ikinci konuşmayı yapan AK Parti Ordu Milletvekilimiz Oktay Çanak ise 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Ordu'nun Büyükşehir olmasıyla büyük bir değişime girdiğini ifade ederek, “Ordu'yu kazanılmış haklarımızla birlikte orduyu ilk önce Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri haline getirmeyi ve sonrasında da dünyaya açılan bir pencere haline getirmek için hep birlikte çalışacağız. Ben Ordu’yu bir futbol takımına benzetiyorum. Bu takım içerisinde olan siyasilerin düşünceleri ne kadar farklı olursa olsun bir tek hedefi olmalı, o da galip gelmek, o da yaşadığı şehri yaşanılabilir yaşam kalitesinin yükseldiği bir şehir haline getirmektir. Onun için bizim burada kent kültürünü Ordu'da diğer şehirlerden de geri kaldığımızı özellikle en küçük Büyükşehir olduğunuzu düşünerek yapacağımız çok şeyin olduğunu fark ederek yol almamız gerekmektedir. Bu toplantıda bu hedefe yürümek için yapılan bir toplantı anlamı taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Kentsel dönüşüm adı ile başlattığı proje bu şehre kimlik kazandırma projesidir çünkü bir kentin olduğu yerde hiç şüphesiz medeniyet vardır. Geçmiş alışkanlıklarla ya da geçmiş yanlışlarla bugüne kadar getirilen şehrin hiç şüphesiz birileri tarafından düzeltilmesi gerekiyor. Bunu da yapacak olan hiç şüphesiz Ordu'nun Valisidir, Büyükşehir Belediye Başkanıdır, 19 ilçe belediye başkanıdır, 9 ilçe Kaymakamıdır ve basın mensuplarıdır. Bizde hükümet temsilcisi olarak üzerimize düşenleri fazlasıyla yerine getirmek için gayret göstereceğiz.” konuştu.

“ORDU’YU TURİZM VE SANAYİ AÇISINDAN KALKINDIRMAK İSTİYORSAK BİLİMSEL VERİLERLE BİR GAYRETİN İÇİNDE OLMALIYIZ”

Ordu Vizyon 2023 Kalkınma ve Yatırım Çalıştayı kapsamında düzenlenen Sektörel Analiz Eylem Planı Tanıtım Toplantısında protokol mensupları arasında son konuşmayı yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Dünyada en az 3 milyon Ordulu olduğunu duydum. Bunların büyük bir kısmı İstanbul’da ve Avrupa’da. Ordu’nun artık yaşanılabilir, herkesin iş bulabildiği ve rahat geçinebildiği bir yer kent olması gerekir. Belediyeler sadece alt yapı yapan kuruluşlar değil de vatandaşın her türlü sorunuyla ilgilenme, hemşerilerine sahip çıkma anlamında çalışmalarını yürütüyor. Valilikte öyle. Kağıt imzalayan, bürokratik işlemlerle uğraşan makam olmaktan çıkılarak, bulunduğu yerde istihdamı, vatandaşın gelir düzeyini artırıcı, evine bir ekmek daha fazla götürebilecek konuma ulaşması noktasında hizmet ediliyor. Ordu’da aktif faaliyet gösteren sektörlerimiz neler. Fındık sektörü önemli. Kümelenme yoluyla ele alınması lazım. Bu sektörü nasıl rekabetçi konumuna sokabiliriz. Dünya standartlarında ne konumdayız bilmemiz gerekiyor. Sektörlerin ortaya çıkıp birlikte rekabet etmeleri, güç birliği yapmaları önemli. Uluslararası anlamda çok daha iyi rekabet yapılabilir. Ordu’yu turizm ve sanayi açısından kalkındırmak istiyorsak bilimsel verilerle bir gayretin içinde olmalıyız ve profesyonel yardımla hareket etmemizde sayısız fayda olduğunu unutmamalıyız” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde