24 Temmuz 2024

BİR ADIMDA SİZ ATIN

  • PDF

Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" öncesi farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Açılan stantlarda ise vatandaşa diyabet hakkında bilgiler verildi. 
Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" öncesi farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Sırrı Paşa Caddesi Tahıl Pazarı önünden başlayan ve cadde boyunca yürünerek tekrar Tahıl Pazarı önünde sona eren yürüyüşe, sağlık çalışanları, diyabet hastaları, kamu kurum ve kuruluşunun temsilcileri, sağlık meslek lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte öğrenciler 'diyabeti durdurmak için sizde bir adım atın' yazılı pankartlar açtı. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda ise halkı bilgilendirici broşürlerin dağıtılmasının yanı sıra şeker ölçümleri yapılarak testi yaptıranların şeker hastalığı taşıyıp taşımadığının tespiti yapıldı.

DÜNYA DİYABET GÜNÜNÜN AMACI
Yürüyüş sonrası Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında, Dünya Diyabet Günü'nün amacı anlatıldı. Yapılan açıklamada, "Dünya Diyabet Günü'nün amacı, şeker hastalarına hastalıklarının önemini anlatmak, belirtileri yüksek olmasa da şeker düzeylerinin yüksek olabileceğini anımsatmak, yüzde 30-40 şeker hastasının başlangıçta hiçbir belirtisi olmayacağı, şeker hastalığının tesadüfen tespit edilebileceğini anlatmaktır. Dünya Diyabet Günü dünyada hızla yayılan ve tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunları yaratabilecek şeker hastalığını erken teşhis etmek için, insanlığa yapılan bir çağrı günüdür. Bizler de bugünü fırsat bilerek Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak diyabet ve obezite ile mücadele kapsamında öğrencilere, halka yönelik eğitim ve taramalar yaparak halkımızı bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, diyabetin erkenden tanınması ve tedaviye erkenden başlamak, komplikasyon riskini azaltır. Dolayısıyla hastayı etkileyebilecek fiziksel, maddi ve manevi zararlarda erkenden önlenmiş olur. Diyabeti durdurmak için sizde bir adım atın" denildi.
Düzenlenen yürüyüş basın açıklamasının ardından sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde