24 Temmuz 2024

BAŞKAN ANLAYAN TUNUS TNN TV’YE KONUŞTU

  • PDF



“Fatsa Denizi İle Doğası İle İç İçe Olan Ender Yerlerden Bir Tanesidir”

Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan Ordu Valiliği’nin daveti üzerine ilimize gelen basın kuruluşlarından biri olan Tunus TNN Televizyonuna Fatsa ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi.
 Tunus TNN Televizyonu Muhabiri Rihab Hassan Hamrouni sorularını yanıtlayan Fatsa Belediye başkanımız Hüseyin Anlayan bir çok yerde yeşillik, bir çok yerde deniz olduğunu fakat Fatsa ilçemizin deniz ile yeşilin birleştiği ender bir şehir olduğunu söyledi.
  Tunus TNN Televizyonu Muhabiri Rihab Hassan Hamrouni’ye Fatsa’nın Ordu'nun bir ilçesi olup şirin bir Karadeniz şehri olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Fatsa denizi ile doğası ile iç içe olan ender yerlerden bir tanesidir. Dünyanın birçok yerini gezmiş görmüş bir kardeşiniz olarak mavi ile yeşilin bu kadar çok tonda olan bir yer olduğunu zannetmiyorum dünyada. Fatsa hem denizdeki imkanları kullanabilen hem de duası ile yeşili ile gölleriyle şelaleleriyle yaylaları ile gerçekten buraya gelecek insanları fiziken de hayran bırakacak bir şehrimiz. Komşu ülkelerimizden Arap ülkelerinden gazeteci yazar misafir kardeşlerimiz dar bir zamanda bu güzelliklerin tamamını göremediler, keşke daha geniş bir zamanda gelip bütün coğrafyayı geze bilselerdi. Eminim çok daha farklı güzellikleri görebileceklerdir.” dedi.

“İlçemizde 10 Bin Yıl Öncesine Dayanan Bir Medeniyetin Yaşadığı Helenistik Dönemin Kalıntıları Var”
 Özet olarak Fatsa'nın yabancıların konaklayabileceği 5 yıldızlı tesislere sahip bir şehir olduğunu önemle vurgulayan Başkanımız Anlayan, “Bu bölgede orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde 5 yıldızlı tek otelin olduğu yerdir. Fatsa bir de denizin en güzelini burada bulup Adası ile beraber deniz etkinliklerini sahile hemen sıfır da yaşayabilecekleri bir şehirdir. Fatsa, yaylalarda yükseklerde göller arayanlara biz diyoruz ki sahilimize çok yakın bir gölümüz var. Denize sıfır noktasında doğa içerisinde bir göl bulabilirsiniz yine hemen şehrin sıfır noktasında bir tarihi dönem olan 10 bin yıl öncesine dayanan bir medeniyetin yaşadığı Helenistik dönemin kalıntıları var ama en güzeli biz şunu söylüyoruz; Deniz'i başka yerde bulabilirsiniz, gölü başka bir yerde bulabilirsiniz ama bunların yeşil ile iç içe olduğu bir şehire Fatsa dışında Ordu dışında bir başka yerde bulmak çok zor. Fatsa ilçemiz fiili günlük nüfusu 120 bin olan ilçemiz çok yoğun göç alan bir cazibe merkezi olması nedeniyle nüfusu sürekli artan bir şehirdir. Misafirlerimiz Ordu’da birçok ilçeler gezdiler, Fatsa'nın sahili haricindeki bütün ilçeler hatta diğer komşu vilayetlerin deniz ile buluşma noktasıdır Fatsa. Dolayısıyla Fatsa bölgenin büyük şehridir diye tırnak içerisinde ifade edebiliriz.” şeklinde konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde