24 Temmuz 2024

Servis Araçları Kontrol Ediliyor

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), il genelindeki S ve M plakalı araçların yolcu taşımacılığı yapmak için gerekli şartlara uygunluğunu denetliyor. Şartları sağlamayan araçlara çalışma izni verilmiyor.

Bütün Kriterlere Tek Tek Bakılıyor

UKOME bünyesinde kurulan Araç Uygunluk Komisyonu tarafından Ordu ili genelinde öğrenci ve personel taşımacılığı yapan yaklaşık 2.000 araç, tek tek kontrol ediliyor. Araçların Özel Servis Araçları Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara uygun olup olmadıklarına bakılıyor. Araçlarda yapılan detaylı incelemede yolcuların can güvenliğini sağlamak ve olası sorunların önüne geçmek amacıyla yönetmelikte belirtildiği şekilde yol belgesi, okul taşıtı yazısı, dur levhası, ilk yardım çantası, yangın tüpü, koltuk sayısı ve koltukların uygunluğu, farlar ve istetme gibi bulunması gereken özelliklerin tam olup olmadığı tek tek kontrol ediliyor.

Şartları Sağlamayan Araçlara Taşıma İzni Yok

Komisyon tarafından yapılan incelemede gerekli tüm şartları sağlayan araçlara servis aracı uygunluk belgesi ve özel güzergah izin belgesi verildi. Eksikleri bulunan araçların eksikliklerinin tamamlanmasının ardından tekrar komisyona girmeleri için randevu verildi. Uygunluk belgesi ve güzergah belgesi olmayan araçların taşımacılık yapmasının yasak olduğu ifade edildi.

Komisyon tarafından şimdiye kadar Çamaş, Çaybaşı, Ünye, Çatalpınar, Korgan, Altınordu, Fatsa, İkizce, Mesudiye, Perşembe, Kabataş, Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde yapılan denetimlerde yaklaşık 1.300 araç kontrol edildi. Geriye kalan araçların denetim çalışmaları ise devam ediyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde