24 Temmuz 2024

HANKİDO SPORU GENİŞ KİTLELERE YAYILIYOR”

  • PDF

Ordu’nun Fatsa ilçesine gelen Türkiye Hankido Federasyonu Başkanı Osman Karamercimek, “Gençlerimize çok önem veriyoruz ve bu sporu geniş kitlelere yaymak için ülkemizin her yerine giderek tanıtımlarımızı yapıyoruz” dedi. 
Türkiye Hankido Federasyonu Başkanı Osman Mercimek, Ordu’nun Fatsa ilçesine gelerek buradaki sporcularla buluştu. Başkan Mercimek’i Hankido Ordu İl Temsilcisi Ahmet Karacı karşıladı.
Uygulamalı olarak eğitimler veren başkan Mercimek yaptığı açıklamada, “1998 yılında federasyonumuzu kurduk. Türkiye genelinde 400’e yakın kulübümüz var. 47 ilde temsilciliklerimiz var. Bunun dışında dış ülkelerden de sporumuzla ilgili temsilcilikler verdik. Hankido sporu karma dövüş sanatıdır. Birçok spor alanın içinde bulunduruyor ve bunların karmasından oluşuyor. Gençlerimize çok önem veriyoruz ve bu sporu geniş kitlelere yaymak için ülkemizin her yerine giderek tanıtımlarımızı yapıyoruz. Gençlerimizi sokaklardan alıp spor yaptırmak için ve bu sporu sevdirmek için çalışıyoruz. Gayemiz budur. Hankido uzak doğu sporudur ve antrenör arkadaşlarımızla birlikte bu spora çok önem veriyoruz. Hankido camiamızın, ülkemizi alanlarında en üst sıralara taşıyacağına, hocalarımızın, milli değerlerimize gönülden bağlı kötü alışkanlıklardan uzak, uyuşturucuyla ve dopingle savaşta ‘tek çare spor’ anlayışı ile sporcular yetiştireceğine ve hankido sporunun yaygınlaştırılması için gayret göstereceğine inancımız tamdır” diye konuştu. 
Konuşmasının ardından sporcularla çalışmalar yapan Mercimek, sporculara hankido sporu ile ilgili bilgiler verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde