24 Temmuz 2024

BÜYÜKŞEHİRLER ORDU’YU ÖRNEK ALIYOR

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi, halkın ihtiyaçlarının karşılanması ve mevcut sorunları çözmeye yönelik ortaya koyduğu yönetim anlayışı ve gerçekleştirdiği yatırımlarla diğer büyükşehirler tarafından örnek alınan belediye oldu.

Kurulduğu günden bu yana 1,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde hızlı bir şekilde teşkilatlanmasını tamamlayan ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir kadro oluşturarak sorunların çözümü ve hizmetlerin en ücra köşelere kadar ulaşmasını sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, tecrübelerini diğer büyükşehir belediyeleri ile paylaşıyor.

UYGULANAN PROJELER İLGİ GÖRÜYOR

Şimdiye kadar uygulanan 752 Km Sıcak Asfalt Yol, Çikolata Park, Kadınlar Plajı gibi önemli projelerle diğer büyükşehir belediyeleri tarafından ilgi ile takip edilen Ordu Büyükşehir Belediyesi, sürdürdüğü birçok uygulamayla da dikkat çekmeye devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi de hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları konusunda büyük bir titizlik gösteren ve başarı yakalayan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarını örnek alıyor.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE EĞİTİM VERİLDİ

Bu doğrultuda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce Hatay’a davet edilen Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hafriyat Şube Müdürlüğü, program çerçevesinde Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Hatay ilçe belediyelerinde görevli personele eğitim verdi.

Yapılan eğitimde, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşundan bu güne yaşanan süreç, karşılaşılan sorunlar, elde edilen bilgi ve tecrübeler aktarılarak hafriyat üreticileri ve taşıyanları ile büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sorumluluklarının neler olduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan yetki devri ve yetki alana kadar geçen süreç ve denetleme faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verildi. Eğitimde ayrıca hafriyat sahası bulmak için yapılan çalışmalar, sahanın faaliyete geçirilmesi, hafriyat taşıyacak kamyonlara zorunlu hale getirilen uydu takip sistemi ve uygulanması planlanan hafriyat yazılımı projesi de anlatıldı.

ORDU’DAKİ ÇALIŞMALAR BİZE YOL GÖSTERECEK

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun, eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından aldığımız eğitim çok faydalı oldu. Anlatılan konular ve yapılan çalışmaların bize yol göstereceğine inanıyorum.  Buradan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda öncelikle hafriyat araçlarına uydu takip sistemi yerleştirerek işe başlayacağız. Bu sayede hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kaçak dökümünü tamamen önlemeye çalışacağız” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde