24 Temmuz 2024

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Hep Birlikte Bir Adım Daha İleriye”

  • PDF

2006 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Ordu Üniversitesi kuruluşunun 10. Yılında modern eğitim anlayışı, sürekli artan öğrenci sayısı ve güçlü akademik kadrosu ile bölgesinde dikkat çeken bir üniversite durumundadır.

Eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal hizmet alanlarındaki uygulamalarıyla gelişime açık ve üretken bireylerin yetişmesine, yüksek düzeyde bilimsel ve teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasına, toplumun kalkınmasına ve refahına öncülük yapma görevini üstlenen üniversitemiz hizmet kalitesi her geçen gün artırıyor.

Kantin ve Yemekhanelerde Yenilik

Öğrencilerin ders dışı zamanlarında beslenme ve dinlenmelerine yönelik kampüs içerisinde ki merkezi kantin ve cafeteryalar ile Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında bulunan kantin ve cafeteryalarda yapılan yenilikler ile öğrenci bütçelerine uygun yeme içme seçenekleri yer almaktadır.

Yemekhanelerde, uzman diyetisyen gözetiminde, mevsimine göre kalori gereksinimi de hesaplanarak hazırlanan ve “ISO 9000-9002 HACCP”, “TSE” kontrolleri yapılarak sunulan yemekler ile haftanın 5 günü akademik, idari personel ve öğrencilere çoklu yemek seçenekleri ile sağlıklı beslenme imkânları sağlamaktadır.

Sosyal-Kültürel ve Sportif Aktivitelerde Artış

Üniversitemizde öğrencilerin mesleklerine ve özel ilgi alanlarına yönelik olarak kurulan ve öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda aralarına yenileri eklenen öğrenci kulüpleri tarafından, kampüs içerisinde ve dışarısında yıl boyu gerçekleştirilen çok sayıda etkinlikler ile öğrencilerimizin hobilerini gerçekleştirerek, sosyal ortamlarda daha katılımcı olmaları sağlanırken diğer taraftan da akademik, idari personel ve öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmeleri için kampüs içerisinde inşaa edilen basketbol sahaları, tenis kortu, halı sahada yapılan ve uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenen yüzme, fitness gibi çeşitli sportif aktiviteler üniversitemizdeki sosyal yaşama renklilik katmaktadır.

Üniversitemizin Kuruluşunun 10. Yılı hazırlıkları ile ilgili konuşan ve üniversitemizdeki atılımlar konusunda görüş belirten Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; ”Dünyadaki başarılı eğitim kurumlarında olduğu gibi, öğrencilerimizin huzurlu, güvenli ve sıcak bir aile ortamında eğitimlerini sürdürmeleri için Ordu Üniversitesi olarak her geçen gün hedeflerimizi bir adım daha ileri taşıyoruz. Bu doğrultuda bizi tercih ederek üniversitemize gelmiş olan tüm öğrencilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye ve daha sosyal ve kampüs hedefimiz için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

ODÜ BASIN

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde