24 Temmuz 2024

ARAP MEDYASI ORDU’DA BİR ARAYA GELİYOR

  • PDF

Ordu’nun turizm zenginliğini Arap ülkelerine tanıtmak amacıyla düzenlenen ve Körfez ülkelerinin önemli gazete, TV ve radyo muhabir, editör ve köşe yazarlarının katılacağı ‘Arap Gazetecileri Zirvesi’ 5 Kasım 2015 Perşembe günü Ordu’da toplanacak. 
Mayıs ayında değişik Arap ülkelerinden 40 medya kuruluşu temsilcisinin bir hafta boyunca ağırlanmasının ardından Arap medyasında Ordu ile ilgili tanıtım yazılarının artması üzerine faaliyetini sıklaştıran Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 5-11 Kasım 2015 tarihleri arasında 80’e yakın Arap gazeteciyi Ordu’da ağırlayacak.

26 ARAP ÜLKESİNİN MEDYASI ORDU’YA AKACAK
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son bir yılda Ordu’ya gelen turist sayısının bir önceki yıllara göre yüzde 40 artış gösterdiğini belirterek, “Kente gelen turistlerin büyük bir bölümünü Araplar oluşturuyor. Arap dünyasının Ordu’nun turizm zenginliklerine olan ilgisi giderek artıyor. Mayıs ayında ilimize gelen Arap gazetecilerin gittikten sonra yazdığı haber, röportaj, köşe yazıları ve belgesel çekimleri büyük bir etki bıraktı. Bunun üzerine gelen talepler doğrultusunda 26 ülkeden 80’e yakın Arap gazeteci kentimize gelecek. Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet medyasından oluşacak Arap gazeteciler bir hafta boyunca Karadeniz ve Ordu'yu her yönüyle tanıma ve tanıtma fırsatı bulacak. Onlar için değişik destinasyonlar, toplantılar ve geziler düzenleyeceğiz. Bu anlamda kendi kurumlarında Ordu'yla ilgili görüşlerini paylaştıklarında turizm için önemli bir geri dönüş sağlanacağına inanıyoruz" dedi.
Son bir yılda yapılan tanıtım çalışmalarının özellikle Arap turistlerin kente gelmesinde büyük etki bıraktığını vurgulayan Balkanlıoğlu, “Son bir yılda Ordu'ya gelen yabancı turistlerin çoğu Arap dünyasından oldu. Arap ülkelerinin Ordu turizmine yönelik ilgisi her geçen gün artıyor. Hatta buradan gayrimenkul ve daire satın alan Araplar oldu. O sebeple Körfez turizm sermayesinden pay almak için Arap dünyasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde