24 Temmuz 2024

ADIGÜZEL: “Hastanelerde katkı paylarını kaldıracağız”

  • PDF

CHP Ordu Milletvekili ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Dr.Mustafa Adıgüzel seçim çalışmalarına Ulubey İlçesi’nde yapılan mitingde seçmenlerine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YANDAŞLARLA KOALİSYONU HALKA TERCİH ETTİLER

“Biz Haziran seçimlerinde ne dedik. Asgari ücret net  1.500 lira olacak, taşeron işçiler kadroya alınacak, emekli kardeşlerimiz en az 1500 lira maaş alacaklar ve dini bayramlarda da birer maaş ikramiye alacaklar. Hastanelerde katkı paylarını kaldıracağız, hastaneleri kar amaçlı değil hizmet amaçlı kurumlara dönüştüreceğiz dedik. Sizlerde sağ olun bizlere yetki verdiniz meclise gönderdiniz. Nihayetinde koalisyon görüşmelerine başladık ve partimizin bütün özverilerine rağmen, birinin keyfine keder koalisyona yanaşmadılar. Aslında onlar CHP ile değil sizlerle koalisyon kurmadılar sevgili kardeşlerim. Çünkü bizim asgari ücret 1.500 lira olacak   ,taşeron işçiler kadroya alınacak, sosyal yardımlar iki katına çıkacak, emekli iki maaş ikramiye alacak ısrarlarımıza, hayır kaynak yok veremezsin diyerek ülkenin kaynaklarını sizlerle paylaşmak yerine, yandaşları, hortumcuları ile  paylaşmaya devam etmeye karar verdiler.Sizlerin hakkı olanı vermek istemedikleri için koalisyona hayır dediler.”

HÜKÜMET VAAT ETMEZ YAPAR

“Bugünkü gelinen süreçte bakıyorsunuz bize daha düne kadar kaynak nerede bunları veremezsiniz, yapamazsınız diyenler bizim kadar olmasa da asgari ücrette belli bir seviyeye geldiler,taşeron işçilerimiz nihayet akılların geldi.Demek ki kaynak varmış,vermemişler.Ancak buda yalan,biz iktidara talip  ana muhalefet partisiyiz ve benim Genel Başkanım vaatte bulunabilir.Yetki sahibi olan,iktidar olan, Başbakan olan vaat etmez yapar,yapar.Hükümet değil misin sen,Başbakan değil misin? Elini tutan mı var?Ne vaatte bulunuyorsun,seçimlerin neyini bekliyorsun bugünden yapsana.Yapmaz,yapamaz çünkü seçim öncesi yalan söylüyorlar,hükümetsin sen hükümet samimiysen doğru söylüyorsan neyi bekliyorsun hadi bugünden tezi yok asgari ücreti vaat ettiğin rakama çıkar.Bakanlar Kurulunda açacağın bir imzaya bakar bu iş,kimi kandırıyorsunuz.”

İLK GÜN SİZ NEREDEYDİNİZ

Şimdi birde fotoğraflar görüyorsunuz altında ne yazıyor,ilk günkü aşkla.Sevgili hemşerilerim birinci sıralarındaki adayları ilk gün neredeydi,Saadet Partisinde,ne diyordu o zamanlar  “Harun olmaya geldiler,Karun olarak çıktılar,biz onlar gibi Firavunlaşmayacağız.”.

Üçüncü sıra adayları 2002’de neredeydi? Büyük Birlik Partisi’nde.arkadaş ilk günkü aşkla diyorsun da sen ilk gün neredeydin,neredeydin…İlk gün uzaktan mı seviyordun bunları. Ben O’na buradan diyorum ki; Merhum genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayat için fırıldak olmaya gerek yok,ben fırıldaklık istemem” derken senin kulakların duymuyor muydu,sen o aşkına mektup mu yazıyordun o zaman.Bunların her şeyi yalan,hayatlarında siyasi bir felsefeleri yok.

Seçimler yaklaştı şimdi Milliyetçi oldular. Bunlar değimliydi PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi bir 29 Ekim’de şanlı Türk Ordusunun koruması altında karanfillerle bu ülkenin topraklarından geçiren.Oslo’dan başlayarak Başkanlık hırsları uğruna terör örgütü ile protokol imzalayan,devletin resmi kurumlarından Türkiye Cumhuriyeti(T.C.) ibaresini kaldıran,andımızı kaldıran bunlar değil miydi.Seçimler yaklaştı hepsi Milliyetçi oldular. Herşeyleri gibi buda yalan.

Allahtan biz Milliyetçiliği bunlardan öğrenmemişiz. Biz Milliyetçiliği Ulu Önder Atatürk’ten, ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen diyen, Milliyetçiliği Kıbrıs’ın dağlarına,Ege’nin deniz yataklarına yazan Bülent Ecevit’lerden öğrenmişiz.

Ülkesini seven,ülkesinin ve çocuklarının geleceğinden kaygı duyan yurtseverlerimizin oy verebileceği tek parti var.O partide avukatlık bürolarında değil savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisidir.

Sevgili hemşerilerim bu seçim CHP ile AKP arasında olan bir seçim değildir.Bu seçim hortumcular,yandaşlarla ile halkın arasındaki seçimdir.Pazar günü ya kendinize,ülkenizin geleceğine,çocuklarınızın geleceğine oy verin ya da hortumculara yandaşlara kurulu düzeninizi devam ettirin deyin.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde