24 Temmuz 2024

Huzurevi Sakinleri Sergi Açtı

  • PDF

Ahmet Cemal Mağden Huzurevi’nde kalan boş zamanlarını değerlendirmek, el becerilerini geliştirmek amacıyla yaptıkları el emeği göz nuru sanat eserleri ve el işi eşyalardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Ahmet Cemal Mağden Huzurevi çok amaçlı salonunda açılan sergiye, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un eşi Sevgi Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz, Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer’in eşi  Ümran Varıcıer, STK temsilcileri  ve işadamlarının eşleri katıldı.

Huzurevi sakinleri tarafından yapılan  el emeği, göz nuru yağlı boya ve el işi eserlerinden oluşan serginin açılış kurdelesini kesen Sevgi Kurtulmuş, Esma Balkanlıoğlu, Yeter Yılmaz ve  diğer protokol eşleri sergiyi gezerek, yaptıkları el sanatları ile ilgili bilgiler aldılar ve el sanatlarını yakından inceleyerek, çok güzel işler yapıldığını dile getirdiler.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un eşi Sevgi Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz daha sonra basın mensuplarına birer açıklama yaptı.

Ahmet Cemal Mağden Huzurevi’ne ikinci kez geldiğini söyleyen Sevgi Kurtulmuş, ”Gayet güzel, pırıl pırıl işleyen bir huzurevi. Gönül istiyor ki,  insanlarımız huzurevine ihtiyaç duymadan aileleriyle birlikte  bakılsın. Allah devletimize zeval vermesin. Buraya emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Bu insanlara ailelerinin göstermediği sıcak sevgiyi ve ilgiyi kurumlarımız gösteriyor. Batı dünyasındaki uygulamaları da biliyoruz. Oralarda artık kocaman huzurevleri yerine bir ev kiralanıyor. İnşallah, bizde de  bu tür uygulamalar yaygınlaşacak. Sayın valimizin eşi Esma Hanımefendi’nin Huzurevi sakinlerine ilgi ve desteği çok büyük. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ise, “Burada kalan  huzurevi sakinlerimizin yüzünün gülmesi, mutlu olmaları bizler için çok önemli. Onların yüzünü güldürmekte bizim görevimiz. Ordu’da güzel bir dayanışma var.  Her kesimden insanımız burada. Sayın Bakanımızın eşi daha öncede geldi her zaman destekleri devam ediyor. Biz,  huzurevinde çalışanlar, bütün daire müdürleri, amirler olarak, onlara destek olmak, yanlarında bulunmak için el ele verip güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan buradaki yaşlılarımızın mutlu ve yüzlerini güler görmek. Burada bunu görüyoruz bütün çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz da, hem Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, hem de kurdukları bir dernekle sosyal  ve  hayır anlamında elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz. Bunlar gönül işleri biz de bu işlere gönülden talibiz. Bu konuda hiçbir görevden kaçmayacağız” diyerek, teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’n eşi Sevgi Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz, sergi sonrası Ahmet Cemal Mağden Huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde