24 Temmuz 2024

FATSA’DA ”İLK GAZ VERME” TÖRENİ YAPILDI

  • PDF

Fatsa da uzun yılların özlemi bugün sona erdi. İlçenin Dolunay ve Evkaf mahalleleri dün düzenlenen törenle doğalgazına kavuştu.

Fatsa ilçesinde yaşanan doğalgazla ilgili sorunların kısa bir süre önce Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. yönetim kuruluna giren Ordu Büyükşehir Belediyesi girişimleriyle çözülmesinin ardından, ilçeye ilk gaz bugün verildi.

Fatsa Doğalgaz Dağıtım Projesinin İlk Gaz Verme Törenine Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Dr. M. Hilmi Güler, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Milletvekilleri İhsan Şener, Oktay Çanak, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Hatay Milletvekili Mehmet Sılay, Ordu Eski Milletvekili Mustafa Hamarat, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Aksa Fındıkgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler, protokol üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANLAYAN; “EN BÜYÜK KOLAYLIĞI EV HANIMLARI YAŞAYACAK”

Törende ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan kısa bir süre içerisinde Fatsa’nın tamamının doğalgaz’a kavuşacağını söyledi. Yatırımda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Anlayan; “Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Doğalgaz ev kadınları için ve Fatsa sanayi bölgesi için önemli bir yakıt. Bu yakıtın kadınlarımız için büyük bir kolaylık olacağını biliyorum. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Bu konuşmanın ardından Ordu Dağcılık Kulübü sporcuları gösterilerinde bir binanın çatısından Türk Bayrağı ile birlikte komando inişi yaptılar.

BAŞKAN ENVER YILMAZ;: “DOĞALGAZ YÖNETİMİNDE ARTIK BİZLERDE VARIZ”

Başkan Enver Yılmaz ise Dolunay ve Evkaf Mahallelerinde toplam 1605 abonenin doğalgaz kullanımına başlayacağını belirterek; “Enerji ve Tabi Kaynaklar eski bakanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler beyin girişimleri ile o dönemde seçim beyannamesinde olmadığı halde, Giresun Bulancak, Ordu Altınordu, Fatsa, Ünye ve Çarşamba ya doğalgaz geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 1 ay önce fındık gazın ortaklarından biri olmuştuk. Yönetiminde artık bizlerde varız. Sayın bakanlarımıza ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FATSASPOR’A DESTEK VERECEĞİZ..

Fatsasporla ilgilide bir açıklamada bulunarak destek vereceklerini belirten Başkan Yılmaz konuşmasında; “Buradan Fatsaspor’a da destek vereceğimizin sözünü iletiyoruz. Orduspora yardım yapıyoruz. Ancak başarı sağlayamıyorlar. Önümüzdeki günlerde Fatsaspor’a ciddi destek olacağımızı söylüyoruz. Gönül birlikteliğimiz bundan sonrada devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ESKİ BAKAN DR. HİLMİ GÜLER;”DOĞALGAZ ESKİDEN 5 İL’DE VARDI. ŞİMDİ BU SAYI 71 OLDU”

Törende yer alan Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Dr. M.Hilmi Güler’de davetlileri geçmiş yıllara götürerek o yılarda Türkiye de 5 ilde doğal gaz olduğunu ve bugün ise bu sayının 71 il’e ulaştığına vurgu yaptı. 2007 yılında Orduya doğalgaz geldiğini hatırlatan eski bakan; “ Hava kirliliğini önlemek için doğalgazı yaygınlaştırmamız gerekiyor. Doğalgaz hem bir yakıt hem de hammaddedir. AKSA firması ciddi ve tecrübeli bir firma. Yollarda ki çalışmalarda yeni teknolojileri kullanırlarsa fazla sorunlar yaşamayacağımıza eminim. Numan beyle birlikte Ordu’yu Ankara’da temsil edecek olan vekillerimizin ilimize ve bölgemize önemli katkıları olacaktır” diye konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ; “HAYAL EDİLEMEYECEK HİZMETLER GELDİ”

Törende son konuşmayı ise Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptı. Dün Ordu genelindeki 99 tesisin törenini yaptıklarını hatırlatan Kurtulmuş; “ Allah ömür verdikçe, hizmetlerimizi sizlerin verdiği güçle, hep birlikte yapacağız. Bu ülkenin ihtiyacı ne varsa yerine getireceğiz. Bir ülke kalkınmasının iki önemli özelliği vardı. Kalkınmada birincisi o ülkede yaşayan insanların hayat kalitesinin yükseltilmesidir. Bunların başında da Sağlık, eğitim, ulaşım ve internet gibi hizmetler vardır. Hayatı kolaylaştırmak için son 12-13 yıl hayal edilemeyecek hizmetler gelmiştir. Bir ülkenin kalkınmışlığının göstergelerinden biri de doğalgazdır. Doğalgaz sadece evler için değil, organize sanayi içinde önemlidir” dedi.

GEÇMİŞ YÖNETİMLER NEDEN YAPAMADI…

İnternet kullanımının artık birçok noktada bedava hale geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; “Hayatı kolaylaştıran bu yatırımlar ülkenin kalkınmasına çarpan etkisi yapacaktır” ifadesini kullandı. Ülkenin siyasi istikrarının hükümetin güçlü olmasından geçtiğine vurgu yapan Kurtulmuş; “ Böylece yatırımların daha sağlıklı gelmesi sağlanacaktır. İstanbul’da insanların sağlığını korumak için maske taktığı günleri unutmayalım. Niçin o gün doğalgaz getirmediler. Bu performansı göstermediler. Kaynak niçin bulamadılar. Millet aynı, toprak aynı, kaynak aynı. Peki neden yapamadılar da bugün yapılıyor” şeklinde konuştu.

“AT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN” DERLER…

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü;

Ekmeğin karneye bağlandığı günleri çok dinlemişsinizdir. Kuyrukları unutmayalım. O günler geride kaldı. Kalkınma güçlü bir irade ile olmuştur. Rahmetli Özal, rahmetli Menderes, rahmetli Erbakan dönemlerinde bu güç vardı ve ülke belirli aralıklarla kalkınmıştı. Kalkınmanın ikinci özelliği de yaygın kalkınmadır. Yani ülkenin farklı bölgelerindeki gelişmelerin her noktada aynı ayda kalkınmasıdır. Bu noktada önemli hamleler yapıldı. Organize sanayi bölgelerinin her yerde olması, üniversitelerin her yer de olması, havalimanlarının olması, devletin elinin her noktada olması yaygın kalkınmadır. Bu memleketi doğudan batıya, kuzeyden güneye geçecek olan hızlı trenler hizmete girmeye devam ediyor. Samsuna kadar gelecek olan hızlı trenden sonra, Samsun-Bolaman hızlı treni de inşallah hizmete girecek. Türkiye 100-150 yıllık uykusundan yeni uyanıyor. Bu memlekette başarılı ve ufku olan liderler hep ayaklarından çekildiler. Sonrasında 50 yıl geri kaldık. Menderes buna örnek, Özal buna örnek, Erbakan buna örnektir.  3 bin dolardan 10 bin dolarlar seviyesine geldik. Bu milletin ve halkın gücüdür. Siz sözünüzü kuvvetli çıkaracak, biz yolumuzu yürümeye devam edeceğiz. Ordu’ya sön dönemde 10 .8 milyar liralık yatırım yapılmış. Sizler zaten açılışları takip ediyorsunuz. .Buradan tekrar söylemek istiyorum. Alan bazlı destekleri devam ettireceğiz. Kısacası hayata geçen her yatırım sizler içindir. Biz sadece aracıyız. Halka Hizmet, Hakk’a hizmettir. At Binenin Kılıç Kuşananındır.

Tören doğalgaz meşalesinin protokol tarafından temsili olarak yakılmasının ardından sora erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde