24 Temmuz 2024

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Pierre Autissier, Vali Balkanlıoğlu’nu Ziyaret Etti

  • PDF

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Pierre Autissier Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Dr.Naciye Selin Şenocak’ın davetlisi olarak Ordu’ya gelen Fransa Tarım Müşaviri Pierre Autissier, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi bünyesinde çalışmalarına başlayan Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Türkiye’deki merkezinin Ordu’da açıldığını söyleyerek, Fransa ve Ordu ile ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulacağını ifade etti.

Pierre Autissier, ”Özellikle kırsal kalkınma üzerinde duruyoruz. Yerel halkla birlikte nasıl projeler yapılabilir? Bunun üzerinde yoğunlaşacağız” diyerek, Vali Balkanlığlu’na teşekkürlerini sundu.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Türkiye tarım ülkesi ve önemli oranda tarım ürünleri ihraç ediliyor. Ordu’da geçim kaynağı fındık. Tarımsal ürünlerde son teknolojiden faydalanmaya çalışılsa da, çoğu zaman geleneksel tarım uygulamaları da bizler için bir dezavantaj oluyor ve birim alanda  daha az verim almamıza  yol açıyor” diyerek, Karadeniz’de  arazilerin dağlık ve engebeli olduğunu, fındığın yanında kivi, bal ve çilek gibi alternatif ürünler yetiştirilmeye çalışıldığını anlattı.

Arıcılık, hayvancılık, denizde havuz balıkçılığının önemli tarımsal faaliyetler arasında olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, kivi, çilek gibi ürünlerde de pazarlama sorunuyla karşı karşıya kalındığına dikkat çekerek, bal üretiminde Ordu’nun Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığının altını çizdi ve Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile ilgilide detaylı bilgi verdi.

Ziyarette, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak,  Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Dr.Naciye Selin Şenocak yer aldı.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde